Krzychu126 Napisano 21 Października 2012 Napisano 21 Października 2012 Witam! Przedstawiam wam taka oto bryczkę z kraju kwitnącej wiśni. Bardzo ładna karoseria, ślady łączenia form bardzo znikome... Elementy podwozia oraz maska, również nie wymagaja dużego nakładu pracy... Podwozie i fotele... Wanna wnętrza i elementy zawieszenia... Oszklenie... Koła i opony... Skromne kalki... Ogólna sylwetka modelu... Instrukcja jak to zwykle bywa bardzo czytelna, części świetnej jakości, model godny polecenia! Cytuj
kashato Napisano 8 Stycznia 2013 Napisano 8 Stycznia 2013 Podglądam bo sam niedługo siadam do tego modelu ;) A jeśli chodzi o instrukcje - tamiya wygrywa pod względem czytelności ;D Cytuj
Krzychu126 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Napisano 9 Stycznia 2013 Dokładnie, instrukcja jest bardziej czytelna niz nasz alfabet Model już sie składa, jak na razie dłubię zawieszenie i podwozie, nie napotkałem żadnych problemów ze spasowaniem lub nadlewkami, widać gdzie nie gdzie niewielki szwy formy. Cytuj
Rabbit666 Napisano 9 Stycznia 2013 Napisano 9 Stycznia 2013 No nie zgodzę się z opinią o instrukcjach... a uściślając te ze starszych modeli wymagają miejscami chwili zatrzymania i pomyślunku Jeśli chodzi o nowsze modele - faktycznie tamiya jest wzorem. Krzychu126, jak oceniasz jakość wykonania? Ze zdjęć można wywnioskować, że jakość wyprasek lekko kuleję, ale zawsze lepiej posłuchać opinii kogoś, kto ma styczność z wypraskami Pozdrawiam Cytuj
Krzychu126 Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Napisano 10 Stycznia 2013 No powiem ci, że na zdjeciach rzeczywiście nie wyglada to szałowo, w rzeczywistości jest wg mnie bardzo dobrze, niewielkie szwy na niektórych elementach, nadlewek czy jamek skurczowych nie zaobserwowałem. Jeśli chodzi o karoserię to w zasadzie wymagała pociągnięcia nożykiem ze trzy razy żeby usunąć szwy i można malować Mam ten model w ręce i w mojej opinii jest bardzo dobry, nie żałuje zakupu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi