Krzychu126 Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Witam! Przedstawiam wam taka oto bryczkę z kraju kwitnącej wiśni. Bardzo ładna karoseria, ślady łączenia form bardzo znikome... Elementy podwozia oraz maska, również nie wymagaja dużego nakładu pracy... Podwozie i fotele... Wanna wnętrza i elementy zawieszenia... Oszklenie... Koła i opony... Skromne kalki... Ogólna sylwetka modelu... Instrukcja jak to zwykle bywa bardzo czytelna, części świetnej jakości, model godny polecenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Podglądam bo sam niedługo siadam do tego modelu ;) A jeśli chodzi o instrukcje - tamiya wygrywa pod względem czytelności ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2013 Dokładnie, instrukcja jest bardziej czytelna niz nasz alfabet Model już sie składa, jak na razie dłubię zawieszenie i podwozie, nie napotkałem żadnych problemów ze spasowaniem lub nadlewkami, widać gdzie nie gdzie niewielki szwy formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 No nie zgodzę się z opinią o instrukcjach... a uściślając te ze starszych modeli wymagają miejscami chwili zatrzymania i pomyślunku Jeśli chodzi o nowsze modele - faktycznie tamiya jest wzorem. Krzychu126, jak oceniasz jakość wykonania? Ze zdjęć można wywnioskować, że jakość wyprasek lekko kuleję, ale zawsze lepiej posłuchać opinii kogoś, kto ma styczność z wypraskami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2013 No powiem ci, że na zdjeciach rzeczywiście nie wyglada to szałowo, w rzeczywistości jest wg mnie bardzo dobrze, niewielkie szwy na niektórych elementach, nadlewek czy jamek skurczowych nie zaobserwowałem. Jeśli chodzi o karoserię to w zasadzie wymagała pociągnięcia nożykiem ze trzy razy żeby usunąć szwy i można malować Mam ten model w ręce i w mojej opinii jest bardzo dobry, nie żałuje zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi