adamn Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Witam, Mam pytanie dotyczące przygotowania do sklejenia kadłuba samolotów pasażerskich, choć pewnie technika jest taka sama przy pozostałych - chodzi mi o szlifowanie krawędzi łączeń obu części. Czynność tą (szlifowanie krawędzi) wykonujecie jeszcze przed sklejeniem połówek, a po sklejeniu uzupełniacie braki szpachlą, czy też sklejacie połówki, a dopiero później szlifujecie łączenia? Zapewne można zrobić to i tak - ale chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Nadlewki wyprasek na krawędziach musisz usunąć wstępnie nożykiem,następnie szlifujesz nie śpiesząc się i przymierzając połówki do siebie sprawdzając ja dolegają do i czy wszystko ładnie pasuję(chodzi o to by "babole" nie odpychały ci połówek),jak jest ok kleisz i po wyschnięciu uzupełniasz ewentualne ubytki szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi