Sułtan Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Witam. Jakiś czas temu trafiłem na artykuł o czeskich samolotach ktore miały zostać przekazane Wojsku Polskiemu po rozbiorze Czechosłowacji w 1938. Niestety tylko go przejrzałem i niemam pojęcia w jakim czasopiśmie był. czy ktoś z Forumowiczów może kojarzy o co chodzi ? Byłbym bardzo wdzięczny na ten temat... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 A nie chodzi przypadkiem o samoloty Avia B-534? http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/358/126/Avia-B-5342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Nie ...Te fotki z "Polskimi" aviami pochodzą z Niemieckiego filmu propagandowego i miały podkreślać przestarzałość Polskiego lotnictwa... znam ten temat... Chodzi mi o artykuł na temat planowanego przekazania wielu typów Czechosłowackich maszyn dla Polski,było tam trochę wyliczeń i tabele ... Bardzo mi zależy zeby odnaleźć ten artykuł .... jesli ktoś wie w jakim czasopiśmie to było to bardzo bym prosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Kojarzy mi się Skrzydlata Polska - rok 2009, numer gdzieś w połowie roku (maj? czerwiec?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sułtan Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Kolego KayFranz, masz u mnie dużego browara Skrzydlata Polska 6/2009 .... a ja głupi, byłem święcie przekonany że to było najdalej w 2010 roku więc wcześniejszych nrów nie przeglądałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi