Sułtan Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 Witam. Jakiś czas temu trafiłem na artykuł o czeskich samolotach ktore miały zostać przekazane Wojsku Polskiemu po rozbiorze Czechosłowacji w 1938. Niestety tylko go przejrzałem i niemam pojęcia w jakim czasopiśmie był. czy ktoś z Forumowiczów może kojarzy o co chodzi ? Byłbym bardzo wdzięczny na ten temat... Pozdrawiam Cytuj
kub Napisano 22 Listopada 2012 Napisano 22 Listopada 2012 A nie chodzi przypadkiem o samoloty Avia B-534? http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/358/126/Avia-B-5342 Cytuj
Sułtan Napisano 22 Listopada 2012 Autor Napisano 22 Listopada 2012 Nie ...Te fotki z "Polskimi" aviami pochodzą z Niemieckiego filmu propagandowego i miały podkreślać przestarzałość Polskiego lotnictwa... znam ten temat... Chodzi mi o artykuł na temat planowanego przekazania wielu typów Czechosłowackich maszyn dla Polski,było tam trochę wyliczeń i tabele ... Bardzo mi zależy zeby odnaleźć ten artykuł .... jesli ktoś wie w jakim czasopiśmie to było to bardzo bym prosił Cytuj
KayFranz Napisano 23 Listopada 2012 Napisano 23 Listopada 2012 Kojarzy mi się Skrzydlata Polska - rok 2009, numer gdzieś w połowie roku (maj? czerwiec?) Cytuj
Sułtan Napisano 23 Listopada 2012 Autor Napisano 23 Listopada 2012 Kolego KayFranz, masz u mnie dużego browara Skrzydlata Polska 6/2009 .... a ja głupi, byłem święcie przekonany że to było najdalej w 2010 roku więc wcześniejszych nrów nie przeglądałem ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi