Przemo1CK Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Witam Zaczynam prace nad modelem "Gepanzerte RSO" z Blitz Workshop. Model żywiczny + blaszki. Na pewno jakąś podstawkę dorobię. Była do dziwaczna modyfikacja standardowego RSO. Pojazd posiadał podwójne połączone podwozie standardowego RSO, oraz dwa silniki. Żeby było śmieszniej podwozie skonstruowane było "tył na przód" w stosunku do pierwowzoru. Silnik osłonięto prowizoryczną konstrukcją z płyt pancernych. Oto oryginalne foto: a tu pudło, części modelu i dodatki: W pudle znajdują się: 58 elementów żywicznych 34 el. fototrawionych 2 el. metalowe Do tego: żywiczne gąski z Accurate Armour metalowe Panzerfausty i skrzynie żywiczne z RB Model Dwie beczki paliwowe z el. fototrawionymi I tymczasem to tyle, kolejne foty za kilka godzin Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Spoko, spoko - z czasem się wyrobię w tym temacie. Na razie to początki... ważne, że zrobiłem i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Koła niestety też są nie do końca poprawne trochę siedzę w temacie bo rozgrzebałem takiego starocia z italki-na szybko fota pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Co do kół, też nawet "odrobiłem lekcje": Można podmienić na któreś z tych: Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Co do kół, też nawet "odrobiłem lekcje": Można podmienić na któreś z tych: Pozdrawiam Przemo hmmm ale napędówki i napinające sklonuj lepiej od Modelkastena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Te akurat są dokładnie takie jak w oryginale, co prawda technika odlewu odbiega od norm, ale po oszlifowaniu są niezłe. Choć oczywiście biorę pod uwagę tą opinię. Popracuje nad zębatkami dziś i nad formą do odlewów, postaram się o odlew bez potrzeby szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Rozumiem ciekawe jest tylko to że najlepsze kołą jezdne zrobiła italka te dragona są do bani a w/w (Modelkasten) są najlepsze warto by było popracować nad odlewami o czym wspomniał już KFS pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Bo pewnie widziałeś z Dragona z Pakiem, w tym nowym jezdne już poprawili. Modelkasteny z gąskami miały być w zestawie, ale się z nimi nie dogadałem, dorwałem żywiczne gąski ze szkockiego Accurate Armour. Mój cel na dziś - zrobić zębatki jak ruski Tank: Praktycznie nie trzeba nic robić przy takich Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 nie tylko z Pak-iem mam tylko nadzieję że ten zestaw/zestawy będą warte swojej ceny bo przy dragonie jest od @#$%$$#@#$ ...poprawek a ceny koła fajne sam bym takie potrzebował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Gąsienice w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Tak jak napisał Rafał - gąski Accurate Armour w zestawie, wczoraj mi podesłali świeże odlewy. Pozostaje zębatki odlewać lepiej. Co do ceny - będzie, a właściwie jest drożej, niż Dragon - to żywiczny model, także cena jak za żywiczny. Co do dostępności - na kraj nie planuje raczej jakiejś sprzedaży, może okazyjnie - wsio zagranicę Zaraz foty podwozia wrzucę, tylko drugą stronę gąsek dokleję. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Tak jak napisał Rafał - gąski Accurate Armour w zestawie, wczoraj mi podesłali świeże odlewy. Pozostaje zębatki odlewać lepiej. Co do ceny - będzie, a właściwie jest drożej, niż Dragon - to żywiczny model, także cena jak za żywiczny. Co do dostępności - na kraj nie planuje raczej jakiejś sprzedaży, może okazyjnie - wsio zagranicę Zaraz foty podwozia wrzucę, tylko drugą stronę gąsek dokleję. Pozdrawiam Przemo a szkoda bo model ciekawy nie rozumiem tylko tłumaczenia że ma być droższy od dragona bo żywica -tutaj przykładem może byc Panzer Art jakość śwetna i ceny przystepne a dostepność-od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Popatrz na rynek kompletnych modeli żywicznych. Panzer Art to aktualnie akcesoria. Sam jestem w trakcie przygotowywania serii przeróżnych akcesoriów do pojazdów kołowych, jak i gąsienicowych. Poza tym ja jestem sam jeden, rąk mi brakuje, nie mówiąc już o czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 Poza tym, nie ma co porównywać. Moim pierwszym w życiu odlewem był mój pierwszy produkt. A wiem, że nawet zwykli modelarze mają większe doświadczenie w odlewnictwie, niż ja. Po prostu tym żyję na co dzień, więc tym się zająłem - co będzie się zobaczy Jestem jak zawsze dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 30 Listopada 2012 Autor Share Napisano 30 Listopada 2012 No dobra - trochę świeżych fotek: Jak widać na powyższych fotach: podwozie już zmontowane, wraz z gąskami - które mocowałem przy użyciu suszarki do włosów Także elementy sterujące, albo jak kto woli detale kabiny zostały już zmontowane. Pozostała przednia osłona silników, burty i ławki i można malować Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 No to czekam z wielką nadzieją, że wreszcie zobaczę krok po korku malowane by Przemo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 ciekawie jest chociaż kabina jakoś do mnie nie przemawia... tak jak Paweł życzę powodzenia w rozkręceniu biznesu chociaż nawet on podał podobne argumenty pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Ok, mały "apdejcik": Model właściwie gotowy, brakuje siedzeń, ale ich nie doklejam, osobno się pomaluje. Mierzu to żadna tajemnica, dużo robiłem tutoriali o malowaniu, z Pactrami to żadna filozofia Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 No dobra, przygotowany do malowania: Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi