PikuPl Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Witam w tym wątku zaprezentuję warsztat z modelu Hellera Subaru Impreza WRC 02. Model jest w skali 1:43 przez co jest tam bardzo dużo małych elementów do pomalowania,ale myślę że z odrobiną chcęci i cierpliwości można dużo zdziałać. Używam farb vallejo, pędzli kolibri oraz areografu przy którego obsłudze pomaga mi tata. Prace wykonane przy modelu to: -Wstępnie pomalowane wnętrze -Jak widać zostały jeszcze do pomalowania gaśnica i jakaś skrzynka z tyłu (głośniki ??) -Mocowanie kierownicy, muszę je jeszcze dopracować... -Płyta dolna -Kierownica To narazie wszystko co zrobiłem.Zostało jeszcze dużo grzebania przy desce rozdzielczej no i najwięcej chyba przy karoserii. Model skleja mi się dobrze, jest przyzwoicie wykonany dzięki czemu, przy obróbce elementów jest mało roboty... Jest to mój pierwszy model samochodu i sam jestem ciekaw jak mi wyjdzie ;) Narazie skleiłem tylko kilka modeli w dodatku nie wszystkie były malowane dlatego myślę, że ten samochód nauczy mnie nowych umiejętności które wykorzystam w przyszłości. P.s.Nie robiłem in-boxa tego modelu tak jak pisałem wcześniej bo jest on już na forum. Tu link do niego: viewtopic.php?f=75&t=8214&p=115000&hilit=subaru+impreza+wrc+02#p115000 Pozdrawiam Krzysiek Pick J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccsrally Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 hej z tyłu to nie głosniki tylko pojemnik na kaski. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PikuPl Posted December 2, 2012 Author Share Posted December 2, 2012 Dziękuję za informacje ;) Pozdrawiam Krzysiek Pick J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts