Pakoramirez Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Witam Zakończyłem projekt 206 WRC Nie było łatwo zważając na to iż jest to mój debiut z aerografem w dłoni choć myślę że zdałem egzamin - ocenicie Ma oczywiście kilka niedociągnięć ale cały czas się uczę Mam nadzieję że się Wam spodoba Dodam jeszcze że nie jest to idealna kopia oryginału z rajdowych tras ale też nie dążyłem do tego Pozdrawiam Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsilias vibe Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Nie podobają mi się przejścia kolorów. Są jakieś takie poszarpane. No i te tylne światła dziwne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Może i fajny model ale zdjęcia do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Ciężko jest ocenić jednoznacznie model ze względu na dość nie ostre zdjęcia, jest cała masa błędów merytorycznych i to mnie osobiście najbardziej w oczy kole, bo uważam ze budujące takie modele (samochody przygotowane wyczynowo do sportu) jednak powinny one jak najbardziej przypominać oryginał, w cywilach wiadomo tuning i tp. Największym błędem tego modelu są nie pomalowane tylne światła, zresztą przednie też są jakby za mgłą, dodatkowo przejścia koloru też są w wielu miejscach poszarpane i tu można było się odrobinę bardziej przyłożyć. Mam nadzieję że w kolejnych pracach będzie widać postęp w sztuce modelarskiej i nie zrazi Cię moja opinnia, dodatkowo polecam "pytać pytać i jeszcze raz pytać" o wszystko co związane z modelarstwem, na pewno na dobre ci to wyszło... mi wyszło na pewno na dobre. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pakoramirez Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Dzięki za uwagi jest to mój pierwszy model malowany aerografem - co do lamp istotnie przednie są za mgłą niestety to wina kleju i mam nadzieje w następnych będzie lepiej - tylne natomiast nie miałem jeszcze farby do lamp i poniosła mnie tuningowa fantazja (mam już farbę witrażową i nią będę malował lampy Czym Ty Madmax malujesz tylne lampy i jakim klejem je wklejasz? Widziałem na twojej 206 WRC i naprawę klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Farba czerwona do świateł pochodzi z palety Tamiya X27 Clear Red - ale myślę a nawet jestem pewien że u innych producentów mają odpowiedniki. Odnośnie kleju to wiem że są specjalne do tworzywa przezroczystego ale ja używam zwykłego kleju przy czym nie dają go za dużo tylko tak żeby dany element się trzymał, pozwala to w razie czego na poprawianie błędów które się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pakoramirez Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Zwykły klej czyli ? Ja na przykład stosuje kleju revell lub kropelki (cyjanopan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Revell będzie dobry bo też bo mam, ale kleje "kropelki" kompletnie nie nadają się do świateł i zawsze dają efekt zamglenia którego nie można później zlikwidować (przynajmniej nie spotkałem się z takim sposobem). Zresztą jeśli chodzi o elementy przezroczyste to jeśli jest tylko taka możliwość staram się żeby jednak miały jak najmniejszy kontakt z klejem. Przykładowo tylne światła w 206 przyklejam tylko w rogu przy zakolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Panowie, ja (i nie tylko ja) do elementów przezroczystych uzywam Clear Fix od Humbrola, jest całkowicie przezroczysty o konsystencji glutka a po wyschnięciu łatwo go usunąć jeśli gdzieś wypłynał, nakładam go wykałaczką lub zapałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi