Ruderigo Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Witam Szanownych Państwa Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem modelu okretu podwodnego typu Los Angeles od Hobby Bossa. Model fajny, bo tani a dodatkowo na upartego można z niego zrobić dwa modele. Ale do rzeczy. Pojawił się problem.. Otóż przejżałem już masę zdjęć modeli, a także prawdziwych jednostek typu 688 i nadal nie wiem, jak mam pomalować okręt. Widziałem już trzy schematy malowania: 1 - Góra czarna, dół czerwony. Zachowana na całej długości jednostki. 2 - Podobnie, ale cały dziób czarny. 3 - Czarny tylko do "linii wodnej" a więc mniej niż w poprzednich wersjach, ale na dziobie czarny sięga głebie - do połowy kadłuba. 4 - podobnie, ale znowu dziób cały czarny. 5 -Wyżej wymienione wariacje, ale z czerwonym dziobem... Osobiście najbardziej mi się podoba wersja druga - takie malowanie ma na przykład USS Greenvile na zdjęciach w suchym doku. Ale ja chciałbym zbudować wczesny okręt, ze sterami głębokości na kiosku. Na przykład USS Los Angeles, albo Omaha. I nie wiem, czy jakiegoś świętokradztwa nie popełnię malując go w ten sposób. Pomóżcie Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoleski Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Nie ma na to reguły... Poszczególne egzemplarze w różnych okresach były inaczej malowane. Polecam Ci tą stronę. Znajdziesz tu sporo zdjęć poszczególnych egzemplarzy (niektóre z suchego doku) http://www.navsource.org/archives/08/05idx.htm Ja osobiście wybrałem sobie malowanie cały kadłub czarny. USS Huston z lat 80 tych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts