Ruderigo Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Witam Szanownych Państwa Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem modelu okretu podwodnego typu Los Angeles od Hobby Bossa. Model fajny, bo tani a dodatkowo na upartego można z niego zrobić dwa modele. Ale do rzeczy. Pojawił się problem.. Otóż przejżałem już masę zdjęć modeli, a także prawdziwych jednostek typu 688 i nadal nie wiem, jak mam pomalować okręt. Widziałem już trzy schematy malowania: 1 - Góra czarna, dół czerwony. Zachowana na całej długości jednostki. 2 - Podobnie, ale cały dziób czarny. 3 - Czarny tylko do "linii wodnej" a więc mniej niż w poprzednich wersjach, ale na dziobie czarny sięga głebie - do połowy kadłuba. 4 - podobnie, ale znowu dziób cały czarny. 5 -Wyżej wymienione wariacje, ale z czerwonym dziobem... Osobiście najbardziej mi się podoba wersja druga - takie malowanie ma na przykład USS Greenvile na zdjęciach w suchym doku. Ale ja chciałbym zbudować wczesny okręt, ze sterami głębokości na kiosku. Na przykład USS Los Angeles, albo Omaha. I nie wiem, czy jakiegoś świętokradztwa nie popełnię malując go w ten sposób. Pomóżcie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoleski Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Nie ma na to reguły... Poszczególne egzemplarze w różnych okresach były inaczej malowane. Polecam Ci tą stronę. Znajdziesz tu sporo zdjęć poszczególnych egzemplarzy (niektóre z suchego doku) http://www.navsource.org/archives/08/05idx.htm Ja osobiście wybrałem sobie malowanie cały kadłub czarny. USS Huston z lat 80 tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi