maszynista93 Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Witam Zwracam się z wielką prośbą o pomoc do znawców tematu mam w posiadaniu znany wszystkim model Dragona problem w tym że na wieży jest taki zimmeritt i ty moje pytanie - czy jest możliwe aby na Panther ausf.A był taki zimmeritt (tzn. nakładany pionowo) ? większość Panther A jakie widziałem miała zim nakładany w poziomie, wzdłuż pojazdy mam też takie dwie fotki nie jestem pewien czy to wersja A i czy mają one zim nakładany pionowo może to tylko moja autosugestia ale mocno wydaje mi się że tak właśnie jest (naprawdę chciałbym żeby tak było) gdyby ktoś był w stanie potwierdzić jaka to wersja i jakiego typu zimmerit ... A może pionowy zimmeritt na tej wersji to fikcja ? rozważam również możliwość przeróbki na wersję D bądź D2 zanim jednak do tego dojdzie chciał bym wiedzieć co należało by zmienić (kopółka dowódcy, brak wizjera na wieży - to wiem) z tego co zdążyłem się zorientować to A i D są dość podobne Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Obie to ausf. A. Zimmerit masz do D, dziura na boku wieży do wyrzucania łusek, stąd wzór Ci się może nie zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 dzięki Obalacz, tak myślałem że to są A ale chciałem mieć pewność bo nie jestem specem od niemców teraz pozostaje tylko pytanie czy wam tez się wydaje że zim na nich jest pionowy ja odnoszę takie wrażenie patrząc zwłaszcza w okolice jarzma armaty na pierwszym i na pancerz na drugim było by cudownie gdyby ktoś i to potwierdził może ktoś wie też gdzie te zdjęcia zostały zrobione lub z jakich jednostek są wozy Zimmerit masz do D, dziura na boku wieży do wyrzucania łusek, stąd wzór Ci się może nie zgadzać. tak wiem o tym, nie ma to jednak znaczenia bo i tak będę go "łatał" (choćby na krawędziach ) - chodzi o sam wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi