Jędrek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 w swoim modelowaniu niszczyciela Безупречный pomału zbliżam się do wykonania śmigłowca, w skali 1/700 nie będzie to jakieś cudo niemniej chciałbym by kolorystycznie zgodny był z okresem, który reprezentuje model okrętu, nie wyznaję się na Ka-27 stąd prośba o wyjaśnienie najlepiej poparte ilustracją jak były malowane śmigłowce tego typu bazujące na niszczycielach, okres jaki mnie interesuje to koniec lat 80-tych i ewentualnie początek 90-tych, przy googlowaniu wyskakują najrozmaitsze fotki, ale za czorta nie wiem co wybrać będę wdzięczny za naświetlenie tematu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Koniec lat 80-ych , poczatek 90-ych hmmm... no to jedziemy tak na szybko. Opisy w orginale- potem poprawie Ka-27 Unit: unknown Serial: 21 No additional information Artist: unknown Source: 'Soviet VMF, 1945-1995', Sea Collection, 1995, No.1 Ka-27 Unit: unknown Serial: 44 No additional information Artist: unknown Source: CombatAircraft.com Ka-27PS Unit: unknown Serial: 14 The commander Capt.V.Shatsky. LKI, CV Tbilisi, October 1989. Artist: © O.M.Kartashov Source: Aviation World Magazine Ka-27PS Unit: unknown Serial: 73 The state trials. CV Tbilisi, September 1990. Artist: © O.M.Kartashov Source: Aviation World Magazine Ka-27PS Unit: USSR Navy Serial: 47 Standard white-grey camouflage. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PS Unit: North Fleet Serial: 97 On the tailfin inscriptions on the soot painted by finger 'Kolya, wash me', 'USSR', 'Nord' and 'Danger'. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PS Unit: frontier troops aviation Serial: 41 No additional information Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PS Unit: North Fleet Serial: 21 Safonovo airfield, 1995. The insignia like this (Eagle on steering wheel and NORD insciption) carries Ka-27PL code '07'. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PL Unit: North Fleet Serial: 07 Safonovo airfield, 1995. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PL Unit: 830th OKPLVP, North Fleet Serial: 02 (c/n.01205) Safonovo airfield. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PL Unit: 830th OKPLVP, North Fleet Serial: 08 (c/n.23317) Safonovo airfield, 1995. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Ka-27PL Unit: 830th OKPLVP, North Fleet Serial: 09 Safonovo airfield, 1995. Artist: © Yuriy Tepsurkayev Source: Авиа Галерея Moze pozniej cos jeszcze dodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 No to chyba jeszcze tylko to. Sorry za slaba jakosc pierwszej fotki. Nie jestem tez pewien okresu jaki przedstawiaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 toś mnie zasypał informacjami wygląda na to, że będzie szaro-biały dzięki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 w swoim modelowaniu niszczyciela Безупречный pomału zbliżam się do wykonania śmigłowca, w skali 1/700 1/700 ????? To jakiej on bedzie wielkości ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) wygląda na to, że będzie szaro-biały Nie zapomnij tylko, ze tak malowane byly PS-ki. Bedziesz musial dodac wyciagarke 1/700 ????? To jakiej on bedzie wielkości ???? Ano taki ale w wykonaniu Jedrka bedzie pewnie ciekawszy Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vegeta Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Przepiekny A ja myślałem, że mój hummer 1/72 jest malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Nie zapomnij tylko, ze tak malowane byly PS-ki. Bedziesz musial dodac wyciagarke chyba jednak zainteresuję się tematem Ano taki ale w wykonaniu Jedrka bedzie pewnie ciekawszy nie mam ochoty się za bardzo z nim bawić, pewnie dodam tylko łopaty i tylne stateczniki z blaszek Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 12 Sierpnia 2007 Share Napisano 12 Sierpnia 2007 chyba jednak zainteresuję się tematem Koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Bedziesz musial dodac wyciagarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi