hadzi Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Model zaczety jakies 5-6 lat temu. Walka z HaHen w sprawie wykonania kalek na zamowienie, masakra. Gosc w koncu zrezygnowakl z robienia kalek na zamowienie (30EURO). Niestety nie przykladal sie zbytnio co do dokladnosci. Kalki kladlem dzis na model i niektore nie chcialy sie wogole przykleic i rolowaly boki. Maski na okna wycial mi MONTEX - dzieki wielkie! Jak znajde stare zdjecia z poczatku warsztatu to uzupelnie o nie watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Nareszcie, Pojawiły się LPR'y i w kalkomanii i w modelach, to już prawie komplet. Ostatnio robiłem "Remanent" i wpadło mi co nieco tylko szybki jeszcze nie mam ale nie szukałem "profilu" Brawo, czy to te same farby? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Znaczy te cos my je uzyli w Gdyni? Tak, dostal tylko polysk FUTURE. Jutro ostatnia warstwa werniksu a w piatek brakujace elementy i do witryny. Tomku dzieki za pomoc. Nastepnym razem przywioze Ci zbedny kadlub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Jurku wolę element do za formowania szyby Czekam aż Pan Tytus dokończy dzieła LPR z oznakowaniem do A-109, Mi-2 Do EC-135 to już są fajne kalki kilku producentów ponoć trzeba jeszcze EC-145 aby pozyskać kilka detali do wnętrza. Tą informację przekazał Roman Ł...PR 1/32 Roman proszę podaj co tak dokładnie pobrać od dawcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Element ponoc zutylizowany zostal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 A szkoda bo to wszechstronny przerząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 I to byl chyba powod utylizacji ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 ...ponoć trzeba jeszcze EC-145 aby pozyskać kilka detali do wnętrza. W przypadku skali 1/72, moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Ze 145ki jedyne co może się przydać to fotele i nos/owiewka radaru (chociaż ta owiewka trochę przerośnięta jest). Według mnie najlepiej nabyć EC-635 (wojskowa wersja EC-135) nr kat.:04647. Mamy tam najwięcej części (ze wszystkich zestawów) odpowiadających naszej wersji, a dodatkowo kalki, na których są czarne obramowania okien i oddzielne napisy eksploatacyjne. Ramek i napisów nie robiłem na swoich kalkach, ponieważ nie było sensu dublować tego co jest w zestawie. O ile zestawem 04647 można załatwić sprawę zewnętrznego wyglądu naszych "Ojrokopterów", to z wnętrzem jest problem bo w żadnym z modeli Revella i Hellera nie ma części do jego budowy i niestety trzeba to zrobić samemu. Edit: Szukałem właśnie fotek wnętrza i niewiele tego jest w sieci, więc zadzwoniłem... na pogotowie Po Nowym Roku zostanę dopuszczony ... do Eurocoptera więc zrobię jakiś walkaround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Dziękuję za podpowiedź, Jurku może przytulisz nas chwilowo u siebie w warsztacie - chwilowo , dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 30 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2012 Finito http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=36106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi