Skocz do zawartości

Piaggio P.180 Avanti - Italiankits - Resin 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model zaczety jakies 5-6 lat temu.

Walka z HaHen w sprawie wykonania kalek na zamowienie, masakra.

Gosc w koncu zrezygnowakl z robienia kalek na zamowienie (30EURO).

Niestety nie przykladal sie zbytnio co do dokladnosci.

Kalki kladlem dzis na model i niektore nie chcialy sie wogole przykleic i rolowaly boki.

Maski na okna wycial mi MONTEX - dzieki wielkie!

Jak znajde stare zdjecia z poczatku warsztatu to uzupelnie o nie watek.

41980c6dde5e36f9.jpg

be4870c2c3c51159.jpg

84e5dcc44f6165f7.jpg

Napisano

Nareszcie,

Pojawiły się LPR'y i w kalkomanii i w modelach, to już prawie komplet.

Ostatnio robiłem "Remanent" i wpadło mi co nieco tylko szybki jeszcze nie mam ale nie szukałem "profilu"

Brawo, czy to te same farby?

Tomek

Napisano

Znaczy te cos my je uzyli w Gdyni? Tak, dostal tylko polysk FUTURE. Jutro ostatnia warstwa werniksu a w piatek brakujace elementy i do witryny.

Tomku dzieki za pomoc. Nastepnym razem przywioze Ci zbedny kadlub.

Napisano

Jurku wolę element do za formowania szyby

Czekam aż Pan Tytus dokończy dzieła LPR z oznakowaniem do A-109, Mi-2

Do EC-135 to już są fajne kalki kilku producentów ponoć trzeba jeszcze EC-145 aby pozyskać kilka detali do wnętrza.

Tą informację przekazał Roman Ł...PR 1/32

Roman proszę podaj co tak dokładnie pobrać od dawcy....

Napisano

A szkoda bo to wszechstronny przerząd

Napisano
...ponoć trzeba jeszcze EC-145 aby pozyskać kilka detali do wnętrza.

W przypadku skali 1/72, moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Ze 145ki jedyne co może się przydać to fotele i nos/owiewka radaru (chociaż ta owiewka trochę przerośnięta jest). Według mnie najlepiej nabyć EC-635 (wojskowa wersja EC-135) nr kat.:04647. Mamy tam najwięcej części (ze wszystkich zestawów) odpowiadających naszej wersji, a dodatkowo kalki, na których są czarne obramowania okien i oddzielne napisy eksploatacyjne. Ramek i napisów nie robiłem na swoich kalkach, ponieważ nie było sensu dublować tego co jest w zestawie. O ile zestawem 04647 można załatwić sprawę zewnętrznego wyglądu naszych "Ojrokopterów", to z wnętrzem jest problem bo w żadnym z modeli Revella i Hellera nie ma części do jego budowy i niestety trzeba to zrobić samemu.

Edit:

Szukałem właśnie fotek wnętrza i niewiele tego jest w sieci, więc zadzwoniłem... na pogotowie

Po Nowym Roku zostanę dopuszczony ... do Eurocoptera więc zrobię jakiś walkaround.

Napisano

Dziękuję za podpowiedź,

Jurku może przytulisz nas chwilowo u siebie w warsztacie - chwilowo , dziękuję.