Przemek - MaXus Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Szukam i szukam, znaleźć nie mogę, pomyślałem - nuż się trafi osoba zorientowana ... a problem w tym, jaka idea i jak wyglądała sprawa mocowania liny do cumowania Cant'a Z.501. Ze znalezionych fotografii: całości (spód kadłuba i wygląd mocowań u dołu) niestety nie potrafię rozgryźć, ze względu na ich słabą jakość :( Może ktoś dysponuje zdjęciami albo sugestiami, jak to mogło wyglądać (np.w innych tego typu zastosowaniach)? Mimo przeczesywania zasobów sieci, nie udało mi się trafić na coś podobnego, ale to raczej dlatego, że za bardzo nie wiem jak tego szukać. Jeszcze jedna prośba: w/w Cant był konstrukcji drewnianej, malowanej na aluminium, jeśli ktoś posiada kolorowe zdjęcia samolotów, którymi można by się posiłkować przy takim malowaniu (aluminium), czy nawet pamięta linki do modelarskich relacji z malowania, to będę bardzo wdzięczny za "podrzucenie". Również szukałem, ale w kolorze, z IIWW nic w ten deseń sensownego, nie udało mi się wyłapać a z relacjami też nie jestem obyty. I na koniec kwestia kalek, może jakimś cudem ma ktoś poniższy zestaw i mógłby odsprzedać malowanie dla nr bocznego '62-9'. Zestaw niezbyt chyba popularny i udało mi się go znaleźć jedynie za granicą, zresztą niedostępny. Zestawowe kalki są stare i pożółkłe a moja plujka w ostateczności, takich ładnych, czarnych kół nie da rady wydrukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 W ostateczności te czarne koła możesz wymalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Dzięki M.Durant, ta, w sumie najprostsza z opcji jakoś nie wpadła mi do głowy i chyba byłaby najlepszą, jeśli nic się nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Czy sprawa kalek lub masek jest aktualna? Możemy wykonać jedno i drugie. Co do malowania drewna na srebrno- podparłbym się może raczej kolorami z IWW. np. malowaniem Nieuportów. Przednia część kadłuba była tam konstrukcją drewnianą malowaną na srebrno. Oczywiście na podstawie czarno-białych fotografii ciężko Ci będzie jednoznacznie określić odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi