Robert C Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam Mineło sporo czasu od ostatniego postu . W modelu zmieniło się trochę. Zrobiłem wash oraz obicia. Mam zamiar zrobić ma nim dość mocne brudzenie podwozia z racji tego że wyląduje na małej winietce oraz doszły mi pigmenty i fixer miga . Tylko że specjalnie nie wiem jak się za to zabrać. Słyszałem że pigmenty można "sypać" na powierzchnie zwilżoną terpentyną balsamiczną a później położyć fixer z aerografu...ale jak ? Dość gadania oto foty : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Cześć ! Pierwszy raz używałem pigmentów do brudzenia modeli . Wydaje mi się że wyszło w miarę OK . jedyne co mi nie pasuje to to że w niektórych miejscach widać czerwony pigment. Sądziłem że używając tego pigmentu uzyskam ciemne błoto - a tu czerwone .... Prosił bym o jakąś ocenę i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Witam! Po skoczeniu chieftaina postanowiłem dokończyć Sd'eka. Skończyłem brudzenie modelu. Sądzę że jest w miarę ok. Pod model mam zamiar zrobić małą podstawkę (prawdopodobnie) z kilkoma angolami z SAS'u , ale na to jeszcze przyjdzie czas... Liczę na Waszą krytykę i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi