lasqs Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) Witajcie, To jest moj pierwszy post na tym forum, więc chciałbym napisać Witajcie!! Widziałem już wiele ciekawych projektów i sam chciałem sobie sprawić przyjemność w formie ciężarówki. Lecz kobieta moja wspaniała uprzedziła mnie w walentynki i sprezentowała mi model No ale, po dwóch latach pracy dla firmy transportowej Turners - Distribution Ltd, stwierdziłem że zrobie coś co widzałem na codzień. Niestety firma ta miala Scanie Topline ale w poprzedniej wersji. Styluję moją Scanie właśnie w ten deseń. Druga różnica to naczepa, jako że byłem Shunterem (przestawianie naczep ciągnikiem Terberg YT (http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Terberg_YT_Front.jpg) I znałem każdą naczepę to większość z nich była zamówiona w Gray & Adams, a model zawierał naczepę CHEREAU. Oczywiście było kilka odstępstw od reguły i firma miała 2 takie naczepy po przejęciu innej firmy. Numer jest autentyczny T1865. Spędziłem troche czasu w tamtejszym warsztacie ciągników i naczep i znam ich malowanie. A o to i prace nad moją Scanią: To był początek i szok po takim okresie od ostatniego wykonanego modelu. Na razie uczę się technik modelarskich, bo wiedzy w tym zakresie brak Kabina i pierwsze przymiarki... niestety jestem w gorącej wodzie kąpany Kabina czeka na szpachlowanie, grafiki, lakier, więc zająłem się naczepą AAAA źle posklejane felgi naczepy -.- instrukcja italieri nie była zbyt dokładna w tym zakresie. Pierwsze przymiarki oraz zdjęcie do grafik A po godzinach spędzonych na nauce obsługi Photoshopa... wyszło to ;) Narazie to tyle... ale cały czas pracuje nad modelem Edytowane 4 Marca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Napiszę jako pierwszy ;) . Świetnie, że wróciłeś do modelarstwa (jak mniemam po tytule). Będę Ci kibicował w budowie modelu ;) . Niezmiernie cieszy mnie to, że chcesz zbudować model z drogi . BUDUJ!, bo cicho się ostatnio w dziale ciężarówek europejskich zrobiło na Modelwork'u . Sam wróciłem po dwóch latach nieobecności. Pozdrawiam i czekam na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 Właśnie ukończyłem wzory naklejek w skali 1/24 na ciężarówke oto efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Fajnie się zapowiada, szczególnie podobają mi się czerwone ramy, mam taki zestaw gdzieś w szafie i to chyba dobry moment żeby go odkopać Napisy Będziesz robił w formie kalkomanii? Sam czy Zlecisz komuś wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 Mam kilka arkuszy kalkomanii i w drukarni maja kolorowe drukarki laserowe, więc powinno być ok... Brat podesłał mi tutorial, jak to się powinno robić, szkoda ze po Japońsku https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G6BOzgjpEBk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Witajcie,To jest moj pierwszy post na tym forum, więc chciałbym napisać Witajcie!! Witaj witaj, w kupie raźniej jak mówią muchy Dobrze, że robisz coś z życia wzięte, a i twoja wiedza o malowaniu przyda się chyba wszystkim. Wprawdzie mnie najmniej bo mnie współczesne, miniaturowe europejskie ciężarówki nie jarają Jeśli możesz to wklejaj całe zdjęcia bo widzę, że ci fajnie idzie ale nie można tego zobaczyć - za małe zdjęcia. Brat podesłał mi tutorial, jak to się powinno robić, szkoda ze po Japońsku https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G6BOzgjpEBk O kurcze, czy stosowanie Bare Metal Foil jest równie banalne jak to co ten gość tam pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Tutaj sa wszystkie zdjęcia, Picasa Web Album https://picasaweb.google.com/112590793905316272454/ScaniaR620?authkey=Gv1sRgCMagxdSOnouwyAE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Własnie pracuję nad detalami do naczepy A oto lodóweczka... szkoda ze panel kontrolny nie jest z zielonym podswietleniem jak oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 no lodówka pierwsza klasa łądnie się prezentuje , kalki troszkę nie za wcześnie ? jakiej farbki użyłeś do klamerek na burcie ? bo jestem na etapie szukania czegoś najbardziej zbliżonego do chromu co przejdzie przez aero najlepiej olejnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasqs Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Plasti-kote hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi