crustian Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Jak w tytule, kto używał ? I teraz myk jest taki, że chcę zrobić nie tyle co dioramę a podstawkę pod model w 1/72 tak 40X40 cm. Ma to być lotnisko trawiaste do szmatopłatów, ale bez udziwnień typu szopa ,leżak , pilot. Raczej trawa, krzak, kałuża, kamień . Wybrałem jak do tej chwili z Polaka: 1. 4122 darń 2-4,5mm typ C2 2. 8101 trawa wiosna 1mm 3. 8102 trawa lato 1mm 4. 8205 trawa średnia zieleń 2mm Wodę na kałuże mam, ale nie wiem absolutnie co zrobić z ziemią. Są te posypki itp ale nie znam się na nich absolutnie. Dioramowcy poproszę o pomoc. Pomysły jakieś coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Ja, gdy robiłem podstawkę piaskową, użyłem przesianego piasku: viewtopic.php?p=224458#p224458 Do drogi gruntowej uzywałem zwykłej przesianej ziemi zmieszanej z wikolem + troszkę pigmentów pędzelkiem na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Dzięks za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi