adi_td1 Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Witam, to moja pierwsza galeria na Modelwork, długo zastanawiałem się czy w ogóle pokazać publicznie moje "niedorobieńce" no ale stało się. Modele bez większych przeróbek, jak na moje umiejętności jestem z nich zadowolony, zapraszam do galerii i komentowania... Firma w barwach, której jest Scania jest fikcyjna, wymyślona przeze mnie, kto mnie zna domyśli się skąd nazwa:) Naczepa jest z zestawu z Dafem, plan był żeby zrobić różne kontenery ale po złożeniu jednego CMA CGM spodobał mi się i zrobiłem też drugi taki sam, felgi oraz nadkola są z zestawu Italeri 3870 Wheels Rims and Mud Guards. Scania jest z pudła Heisterkamp, dokleiłem trzecią oś ze złomu od innej Scanii, jednak tu jest fuszerka bo kabina leży swobodnie na ramie tak, że w każdej chwili można ją zdjąć. Modele malowane są farbkami Revell. Relacji z warsztatu nie prowadziłem gdyż budowa trwała dość długo i część fotek musiała by być jeszcze czarno-biała ;) Dziękuję za uwagę Nazwa przewoźnika jest fikcyjna, wymyślona przeze mnie więc jej wykorzystywanie jest zabronione, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Swietny model, ciagnik mi bardzo przypadl do gustu, szkoda ze naczepa ma stare zawieszenie, dzis juz sie takiego raczej nie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Swietny model, ciagnik mi bardzo przypadl do gustu, szkoda ze naczepa ma stare zawieszenie, dzis juz sie takiego raczej nie stosuje. Niestety takie oferuje nam Italeri, do przerobienia nie mam jeszcze zdolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 chciałem zapytać czy te felgi z przodu ciągnika to jest jakiś zestaw czy sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert.bednarczyk Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Bardzo ładnie - no i zestaw z Kraśnika tak bliskiego nieodległemu Lublinowi. Pozdrawiam. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2013 chciałem zapytać czy te felgi z przodu ciągnika to jest jakiś zestaw czy sam robiłeś? Felgi są od naczepy z zestawu Italeri 3870 ale opony od ciężarówki tylko poszerzone poprzez sklejenie dwóch połówek odpowiednio przeciętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi