Krzychu126 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Witam! Rozpoczynam kolejny wątek warsztatowy tym razem jako "PZP" ponieważ model sam w sobie nie jest seryjny Nie będę nic przerabiał bo prace trwałyby w nieskończoność, chcę zrobić ładny model z pudła. A oto moja ofiara Mój pierwszy model auta amerykańskiego w dodatku amerykańskiej firmy. Zobaczymy co to będzie. Części wydają się być w miarę w porządku, zdarzają się nadlewki ale nie jest to jakieś uciążliwe. Co do spasowania kluczowych elementów to okaże się to w trakcie budowy. Swoja drogą części jest dość dużo, dodatkowo, w pudełku dostajemy wszystkie części potrzebne do zrobienia wersji jak najbardziej "normalnej", czyli zawieszenie przednie i tylne, felgi z oponami i elementy silnika, który również może być wykonany w dwóch wersjach. Jedziemy z fotkami: Na tą chwilę to tyle, będę chciał wykonać model w konfiguracji widocznej na pudełku czyli w stylu Donk na 26" kołach. Bardzo możliwe też, że będzie czerwony, co do szachownic to jeszcze się waham. Pozdrawiam! Cytuj
Krzychu126 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam! Powoli, małymi kroczkami do przodu. Kasta po dwóch warstwach koloru, nie pokazywałem podkładu bo nic specjalnego tam nie było: Jeszcze czeka ją szlifowanko i następne warstwy. Wnętrze będzie w tonacji brązowej, a raczej brązowo piaskowej. Tak teraz wyglada: Czeka je jeszcze trochę poprawek bo ręka sie trzęsła a i pędzel niedomagał :P Jak nastąpią jakieś zmiany to poinformuję Pozdrawiam! Cytuj
MartiniOCP Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Woah, ale wynalazek:D Zupełnie nie moje klimaty, ale jak zawsze kibicuję. Co do szachownic - ja bym szedł po całości, skoro już na 26" to i stickersy na bogato:D pzdr. Cytuj
Krzychu126 Napisano 3 Maja 2013 Autor Napisano 3 Maja 2013 Jedziemy dalej! Kasta psiknięta bezbarwnym, potem kalki i znowu trochę bezbarwnego. Wyglada tak: Jeśli chodzi o te szachownice to nerwów mi napsuły co nie miara... Nie chciały się trzymać, nie chciały ładnie przylegać no i jakby nie do końca pasowały do boku auta. No ale jednak są, podocinane, pokrojone ale są. Deska rozdzielcza: I klamoty - silnik, kolektory, osprzęt z paskami i światełko stopu: Pozdrawiam! Cytuj
MartiniOCP Napisano 8 Maja 2013 Napisano 8 Maja 2013 No, i jest gicior. Na pewno, drugiego takiego ze świeczką szukać na forum. Na kierce widać trochę "szew". Kalki wyszły fajnie. pzdr. Cytuj
Krzychu126 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Napisano 9 Czerwca 2013 Witam! Przerwa się przeciągnęła z braku motywacji i chęci ale projekt nie upadł. Porobiłem kilka drobiazgów których nie ma na fotkach, lusterka, mocowania lusterek, tylne lampy i nieco z zawieszeniem i kołami. Mam za to kilka fotek przymiarki całości w jednym kawałku Czeka mnie jeszcze walka z kastą, głównie dodatki takie jak lampy, lusterka itd, pomalowanie drobiazgów w komorze silnika, podmalowanie nieco podwozia, wklejenie szyb. Najwięcej problemów będzie z wrzuceniem kompletnej kasty z szybami i wnętrzem na podwozie, trzeba sie nagimnastykować i podoginać kastę, nie wiem jak szybki to zniosą. Byłoby na tyle! Pozdrawiam! Cytuj
MartiniOCP Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Hehe - jak go widzę to mi się ciśnie na usta "comedy car" ! Nie ma, natomiast, nic komediowego w pracy, którą włożyłeś w ten model. Dobry lakier, precyzyjnie pomalowane uszczelki - dla fanów takiego tuningu - cukiereczek. Pzdr. Cytuj
Krzychu126 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Napisano 30 Czerwca 2013 Model skończony, zapraszam do galerii! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi