Krzychu126 Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Witam! Rozpoczynam kolejny wątek warsztatowy tym razem jako "PZP" ponieważ model sam w sobie nie jest seryjny Nie będę nic przerabiał bo prace trwałyby w nieskończoność, chcę zrobić ładny model z pudła. A oto moja ofiara Mój pierwszy model auta amerykańskiego w dodatku amerykańskiej firmy. Zobaczymy co to będzie. Części wydają się być w miarę w porządku, zdarzają się nadlewki ale nie jest to jakieś uciążliwe. Co do spasowania kluczowych elementów to okaże się to w trakcie budowy. Swoja drogą części jest dość dużo, dodatkowo, w pudełku dostajemy wszystkie części potrzebne do zrobienia wersji jak najbardziej "normalnej", czyli zawieszenie przednie i tylne, felgi z oponami i elementy silnika, który również może być wykonany w dwóch wersjach. Jedziemy z fotkami: Na tą chwilę to tyle, będę chciał wykonać model w konfiguracji widocznej na pudełku czyli w stylu Donk na 26" kołach. Bardzo możliwe też, że będzie czerwony, co do szachownic to jeszcze się waham. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam! Powoli, małymi kroczkami do przodu. Kasta po dwóch warstwach koloru, nie pokazywałem podkładu bo nic specjalnego tam nie było: Jeszcze czeka ją szlifowanko i następne warstwy. Wnętrze będzie w tonacji brązowej, a raczej brązowo piaskowej. Tak teraz wyglada: Czeka je jeszcze trochę poprawek bo ręka sie trzęsła a i pędzel niedomagał :P Jak nastąpią jakieś zmiany to poinformuję Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Woah, ale wynalazek:D Zupełnie nie moje klimaty, ale jak zawsze kibicuję. Co do szachownic - ja bym szedł po całości, skoro już na 26" to i stickersy na bogato:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 Jedziemy dalej! Kasta psiknięta bezbarwnym, potem kalki i znowu trochę bezbarwnego. Wyglada tak: Jeśli chodzi o te szachownice to nerwów mi napsuły co nie miara... Nie chciały się trzymać, nie chciały ładnie przylegać no i jakby nie do końca pasowały do boku auta. No ale jednak są, podocinane, pokrojone ale są. Deska rozdzielcza: I klamoty - silnik, kolektory, osprzęt z paskami i światełko stopu: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Maja 2013 Share Napisano 8 Maja 2013 No, i jest gicior. Na pewno, drugiego takiego ze świeczką szukać na forum. Na kierce widać trochę "szew". Kalki wyszły fajnie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2013 Witam! Przerwa się przeciągnęła z braku motywacji i chęci ale projekt nie upadł. Porobiłem kilka drobiazgów których nie ma na fotkach, lusterka, mocowania lusterek, tylne lampy i nieco z zawieszeniem i kołami. Mam za to kilka fotek przymiarki całości w jednym kawałku Czeka mnie jeszcze walka z kastą, głównie dodatki takie jak lampy, lusterka itd, pomalowanie drobiazgów w komorze silnika, podmalowanie nieco podwozia, wklejenie szyb. Najwięcej problemów będzie z wrzuceniem kompletnej kasty z szybami i wnętrzem na podwozie, trzeba sie nagimnastykować i podoginać kastę, nie wiem jak szybki to zniosą. Byłoby na tyle! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 Hehe - jak go widzę to mi się ciśnie na usta "comedy car" ! Nie ma, natomiast, nic komediowego w pracy, którą włożyłeś w ten model. Dobry lakier, precyzyjnie pomalowane uszczelki - dla fanów takiego tuningu - cukiereczek. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2013 Model skończony, zapraszam do galerii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi