jonek11 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam! Pokażę wam tutaj jak robię dioramę lądowiska X(X-ray) z wietnamu. Lądowisko i cała operacja jest dość znana ze względu na to że została pokazana w filmie z Mel-em Gibsonem pod tytułem "Byliśmy żołnierzami".Prace nad dioramą już rozpocząłem. W centrum będzie legędarny śmigłowiec uh-1. Zdjęcia wrzucę za jakiś czas ze względu na ograniczony dostęp do komputera (u kumpla ) z powodu awarii. Moje pierwsze pytanie (próbowałem wielu sposobów i nie wychodzi) jak zrobić typowo wietnamską trawę. Mówiąc "typowo wietnamska" mam na myśli długą trawę,zieloną lecz miejscami suchą i co najważniejsze co zrobić żeby była realistycznie przechylona przez podmuch powietrza z wirnika śmigłowca. Żeby ta trawa wyglądała tak jak na tej stronie: http://www.scale-rotors.com/galerie/1-utility-helicopters/122-bell-uh-1d-huey-iroquois-revell.html P.S. Trawa na tej stronie o którą mi chodzi,widoczna jest na pierwszym i drugim zdjęciu oraz trzech od końca. Zgóry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 czy nie wygląda to trochę jak sierść z jakiegoś futra wypchanego zwierza tylko barwionego na zielono lub malowana na zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Kwietnia 2013 Share Napisano 4 Kwietnia 2013 czy nie wygląda to trochę jak sierść z jakiegoś futra wypchanego zwierza tylko barwionego na zielono lub malowana na zielono? Dokładnie o tym samym pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Pojedź do Ikei. Kup to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30229077/ . Pomaluj sprayem lub aerografem i potnij na odpowiednie kawałki. Możesz to jeszcze ułożyć i polakierować. Podejrzewam, że będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Musze pobróbować z tą skórą dla h21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi