r.kalkowski Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam, mam pytanie czy to jest całkowicie nowy model czy jakiś staroć przepakowany? Może ktoś coś o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Moim zdaniem jest to nowy zestaw gdyż sam oryginalny rzeczywisty okręt istnieje przecież na dobrą sprawę od niedawna. Powyższy zestaw w skali 1:350 oferują trzej producenci: Gallery Models, Bronco i Revell. Podobna sytuacja jest z zestawem lotniskowcem desantowym wydanym również przez te same powyższe firmy. Cóż można o nim powiedzieć to na pewno to że jest to to swego rodzaju "klocek" ale wynika to z architektury współczesnych okrętów. Zbyt wiele elementów samego okrętu tam nie ma ale sporo ilość elementów dochodzi z racji grupy lotniczej i desantowej okrętu. Jeżeli chodzi o kwestie merytoryczne z tego co można poczytać to posiada troszeczkę błędów, różnego kalibru. Tak jak wcześniej wspomniałem z racji wyglądu wymaga sporych umiejętności malarskich, żeby prezentował się godziwie. Duże powierzchnie wymagają naprawdę sporych nakładów pracy. Wydaje mi się jednak, że zestaw wart zainteresowania i będzie prezentował się pięknie. Cena w Polsce również skutecznie odstrasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Znalazłem go z przesyłka za 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Z ciekawości poszukałem jaki koszt zakupu byłby u mnie. (mieszkam w UK). Znalazłem za 122.77 ciurlików wielkobrytfanskich, co przy aktualnym kursie daje nam 600 PLN. http://www.amazon.co.uk/Revell-350-Scale-U-S-S-York/dp/B0094ET37Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Ten sam zestaw tylko, że w wydaniu Bronco można zakupić za ok. 380 zł z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Troszkę szperałem w necie i znalazłem porównanie Bronco z Revell-a USS New York według autora ten z Revella jest najlepszy, pomimo błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi