mariaro91 Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Witam. Oto moj 1-szy model i wiem ze nie wyszedl najlepiej dlatego licze na pozytywna krytyke :P najwiekszym mankamentem sa uszczelki na szybach i stad pytanie mam rowniez, jak najlepiej wykonac te uszczelki za pomoca pedzla? http://postimg.org/gallery/4rvzpim/18e04d6a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Po primo, to musisz wstawić zdjęcia, nie link Secundo, jedyna możliwość sensownego zrobienia uszczelek (chyba że komuś z domu "Picasso") to zabawa z taśmą maskującą, domyślnie firmy tamiya Model jak to pierwszy model. No idealnie nie jest... ale tragedii też nie ma Widać że się starałeś, nie robiłeś tak "a żeby był", serce jest, a Rzym nie od razu zbudowano Z następnym modelem od razu zakładaj warsztat, koledzy na pewno od razu będą ci mówili, na co w kolejnych etapach budowy zwrócić uwagę, co robić (szwy na tylnym zderzaku, itp.). Efekt z warsztatem będzie nieporównywalny, ale warunek - musisz się słuchać, co ci doświadczeni modelarze radzą Pozdrawiam, klej dalej a szybko osiągniesz fajne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Oprócz tego co powiedział Rabbit, tzn. porządnej taśmy maskującej, warto pogłębić linie wokół uszczelek, odseparować je bardziej od nadwozia. Łatwiej będzie zamaskować, dociąć, a farbie trudniej będzie się wydostać poza nie. Spróbuj też jakiegoś spray'u/ aero do nadwozia - efekt znacznie lepszy niż najlepszy pędzel. Mam nadzieje, że się wciągniesz:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Kiedyś chyba nawet jakiś marker do uszczelek był, z tego co mi się wydaje, albo coś podobnego. Ogólnie co do modelu to nie jest aż tak tragicznie. Pamiętaj tylko aby następnym razem przeszlifować papierem ściernym całe nadwozie, ponieważ na zderzakach widać szwy/nadlewki (nie jestem pewien jak to się dokładnie nazywa ). No i musisz też pogłębić linie podziału (zwłaszcza przy modelu w kolorze białym) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariaro91 Napisano 30 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2013 dziekuje za porady i cieple przywitanie na forum co do uszczelek sam je zrobilem z tasmy izolacyjnej (sa dosc duze by zakryc niedorobki poprzedniej wersji malowanej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi