Wojciech Butrycz Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Zapowiadany już w Norymberdze przez HobbyBossa model Pe-2 pojawił się w formie ACad. Znaczy jeszcze kilkanaście tygodni...i powinien być na półkach - realistycznie wychodzi tak gdzieś przed Bożym Narodzeniem 2013! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Sądząc po Twojej entuzjastycznej reakcji, zestaw UM musi być niezbyt dobry. Czy mógłbyś w telegraficznym skrócie opisać jego ew. wady ? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Moja reakcja entuzjastyczna nie jest, szczególnie kiedy już wiadomo, że będzie to model "quick build", podobnie jak Tu-2, czyli bardzo uproszczony. Modelu UM nie mam, bo kiedy były w sprzedaży, to nie wiedziałem, którą wersję kupić, celem zbudowania oczywiście polskiej maszyny. Powracając na chwilę do Tu-2 to model ICM, jeśli chodzi o odwzorowanie powierzchni jest rewelacyjny, chyba OK jak chodzi o kształty i wymiary? Niestety, do póżnych wersji, używanych w Polsce trzeba sobie samemu dorobić zestawy czterołopatowych śmigieł, co nie jest trudne, ze względu a dosłowną prostotę łopat. No i przeszklenie najlepiej wytłoczyć na gorąco samemu. Ew., jak spasuje, zastosować od HB. Podejrzewam, że podobnie jest z Pe-2 z UM - o ile się nie mylę, konwencja wykonania jest podobna do Tu-2 z ICM. Ten sam producent modelu-matki i matryc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi