Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapraszam do obejrzenia mojego najswiezszego projektu.

Ford Sierra Rs.500 Texaco.

Jak na Tamiye przystalo spasowanie czesci w porzadku, ale juz kalki i ich grubosc potrafily doprowadzic do placzu.

Efekt jaki jest, taki jest, ale mysle ze tragedii nie ma....

Zapraszam.

dscf8884a.jpg

dscf8885.jpg

dscf8883z.jpg

dscf8882y.jpg

dscf8886l.jpg

dscf8887i.jpg

dscf8889k.jpg

dscf8890q.jpg

dscf8891n.jpg

Kilka zdjec w plenerze:

dscf8904w.jpg

dscf8903k.jpg

dscf8902c.jpg

dscf8901g.jpg

dscf8899.jpg

dscf8897s.jpg

dscf8896h.jpg

dscf8893x.jpg

dscf8895.jpg

Napisano

Hej,

Super modelik! Taki klasyk to rodzynek i to całkiem fajnie wykonany. Jak mu się przyjrzeć z bliska to mam 3 małe "ale"

ale1: przednie światła - ta taśma jakaś tak..

ale2: Spinki na masce, a raczej ich brak.

ale3: to takie bardzo małe ale, coś spojler trochę się przechyla na prawo.

Ogólnie jednak - miodzio.

pzdr.

Napisano

Wypunktowales to co najbardziej mnie boli w tym modelu.

Tasma na swiatlach jakos mi zjechala, mam jeszcze jedna, moze cos uda sie naprawic.

Zapinki na masce to efekt moczenia w dot-cie i pozniejszego szlifowania. jakos tak sie splaszczyly i na koniec balem sie ich zaznaczac zeby na dwa metry przed meta nie pasc

A tylna pletwa to jakas hydrozagadka, podczas przypasowywania wszystko pasowalo, a na koniec jak juz montowalem to poszla prawym halsem. Albo kasta krzywa, albo spojler wygialem

Napisano

Zapinki wg mnie możesz jeszcze waloryzować. Ja bym je próbował dorobić z kawałka blaszki po puszcze i cieniutkiego drutu. Na oko, wydają się być - mniej więcej - średnicy wykałaczki. Jak masz jakąś mini szlifierkę to możesz wyciąć mały kółko-podobny kształt z puchy i obracając przy szlifierce uzyskasz ładne kółeczko. Potem pokombinuj z drucikiem i powinna wyjść fajna spinka.

pzdr.

Napisano

modelik pieknie się prezentuje.

co do zapinek to nie lepiej kupić gotowych fototrawionych zapinek?

pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Postanowilem przysiasc i poprawic te 'ale', zanim samochodzik wyladuje w gablocie.

Wymienilem kalki na swiatlach, oraz dolozylem fototrawione zapinki na masce:

dscf8984s.jpg

dscf8982t.jpg

dscf8981f.jpg

dscf8979w.jpg

dscf8978n.jpg