Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

zaczynamy!

Model wreszcie doczekał się i wreszcie zabrałem się do roboty. Od około roku leżał w pudełku. Dziś zacząłem coś grzebać. Mam w głowie fajny projekt--czerwona buda, białe falgi, obniżone zawieszenie, za nim laweta z 'driftowozem' który też niebawem zacznie się robić. Zamiennie z laweta będzie jeździł z przyczepką, która jest już prawie skończona. Co planuję zmienić--zawieszenie--tu będzie trochę problemu, bo i koła będą inaczej podczepione i zawieszenie pójdzie trochę w dół, co będzie kolidowało z oryginalnymi odlewami. Chcę to zrobić tak, żeby od dołu wyglądało to w miarę naturalnie. Miał być silnik od porsche 911--ale jakość jego wykonania pozostawia wiele do życzenia, więc jak na razie zostaje standardowy. Od porsche będą przednie fotele, nie wiem tylko jak je umalować--są trzy opcje. 1. całe na czarno, 2. czarne z beżowym środkiem, 3. beżowe--takie jak wnętrze. Sam osobiście obstawałbym przy pierwszym wariancie. Poza tym dorobiłem CB radio. I to chyba na tyle. Wnętrze, zostaje zabudowa, tylko nie wiem ja ją pomalować--myślałem o czarnych szafkach z chromowanymi wstawkami, wtedy pasowałyby czarne fotele. Proszę o porady, chciałbym jak najszybciej zrobić ten model, bo mam to do siebie, że lubię od czasu do czasu podłubać przy modelach, odstawić je na trochę, dla tego też tan vw leżał w szafce dość długo. W planach mam też lawetę, nie będzie to jakaś replika, nie mam jeszcze na tyle zdolności modelarskich, będzie to coś co ma w miarę dobrze wyglądać i działać. Myślę, że wystarczy tekstu, teraz kilka zdjęć, tego co zostało już zrobione.

1003182x.jpg

1003183x.jpg

1003186p.jpg

1003189.jpg

1003190v.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Ogólnie projekt ciekawy. Co do koloru nadwozia to może warto pokusić się o jakieś naklejki, które byłyby i na driftowozie? . moim zdaniem fajnie by to wyglądało . To Cb radio wydaje się chyba trochę za duże. Jeśli schowasz trochę felgi i podszlifujesz opony, to ładnie będzie całość wyglądać. We wnętrzu najlepiej pasowałyby czarne fotele z jasnym kolorem szafek . Czekam na UP'y VW, jak i również lawety i drugiego samochodu ;).

Napisano

Znalazłem w domu ciemny brązowy sprej, więc szafki będą kolory coś a'la machoń z chromowanymi wstawkami.

Niestety naklejek jeszcze nie mam, ale wezmę pod uwagę Twój pomysł.

hmm... opon raczej nie będę szlifował, bo nie wiem jak i nie chcę ich zepsuć.

W dalekiej przyszłości planuję też zrobić jakąś przyczepę kempingową do t3. Zacząłem od przyczepki--chciałem poćwiczyć, zobaczyć jak mi to wyjdzie, niestety wyszło średnio. Ale mam nadzieję, że z czasem mi będzie to lepiej wychodziło. W sieci mało jest przykładów tego typu przyczep itp. co uniemożliwia skorzystanie z czyichś patentów, wszystko raczej trzeba robić po swojemu.

Napisano

up.

złożyłem, pomalowałem wnętrze, mniej więcej tak to będzie wyglądało. Jeszcze kilka poprawek i chyba będzie ok. Wypełniłem fotele, bo z tłu była przytka wnęka, dziś je zaszpachluje, wyrównam i może wreszcie pomaluję--tylko jeszcze nie mogę zdecydować się co do koloru. Chyba pozostanę przy beżowym--jest go najmniej we wnętrzu i tylna kanapa jest nim pomalowana, więc powinno pasować. No i meble będą fajnie kontrastowały. Dziś też zamierzam podszpachlować karoserię, bo kilka rzeczy z niej usunąłem, jest też kilka ubytków. Co najgorsze mam krzywe drzwi i klapę, ktoś wie jak to można bezboleśnie wyprostować?

1003191y.jpg

1003192p.jpg

1003193p.jpg

1003194b.jpg

Napisano

Tutaj jest fajnie pokazane jak można zrobić ładny naciąg

. We wnętrzu popraw jeszcze tylko te linie (te srebrne) i będzie dobrze. Fotele w jasnym kolorze nawet mogą pasować. Jak będziesz je malował to pomaluj jeden na jasno, a drugi na czarno i pokaż z którym będzie lepiej wyglądać