Rob Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Witam Podstawą do powstania zestawu są zdjęcia z piątej części ,,Od Acromy do Zwycięzcy” A.A. Kamieńskiego , dotyczące 9 Pułku Artylerii Ciężkiej II Korpusu Polskiego z Włoch. Warsztat viewtopic.php?f=87&t=33055 Zestaw składał się z amerykańskiego ciągnika Mack NO 6x6 7,5 t oraz brytyjskiej haubicy 7,2 cala . Oba modele „ pohasały przez sezon osobno‘ w końcu przyszła chyba pora by złożyć wszystko razem. Leżą jeszcze częściowo złożone figurki – może je kiedyś skończę (a może nie) Efekt oceńcie sami. Pozdrawiam Robert Zakrzewski Cytuj
gumowy01 Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Witam Piękny w dodatku polski, wielkie brawa za temat i wykonanie Cytuj
dr.Watson Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Super wykonanie. Czy te szyby jedynie za bardzo nie uwalone ? Cytuj
Rob Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Napisano 1 Czerwca 2013 Dzięki za pozytywne komentarze . Szyby rzeczywiście wyszły trochę za mocno przybrudzone – niestety korekta nie wchodziła w rachubę. RZ Cytuj
gumowy01 Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Widziałem dzisiaj na żywo w Krakowie. Zestaw naprawdę fajnie wykonany Cytuj
Rob Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Napisano 1 Czerwca 2013 Miło mi to słyszeć .Znajomy przywiózł na festiwal. Pozdrawiam Cytuj
Grubyjg Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Model bardzo ciekawy i ładnie zrobiony. Gratuluję modelu. Mam pytanie techniczne, do czego służyło to koło z łańcuchem z tyłu pojazdu? Ten bloczek miał służyć łatwiejszemu podnoszeniu dyszla przyczepy? Cytuj
Rob Napisano 3 Czerwca 2013 Autor Napisano 3 Czerwca 2013 Ten bloczek miał służyć łatwiejszemu podnoszeniu dyszla przyczepy? Bardzo często stosowane w pojazdach amerykańskich różnego rodzaju wciągarki, systemy bloczków i.t.d. - n.p. w ciągnikach M26 do demontażu koła zapasowego. W ciągnikach artyleryjskich M4 ,Mackach ułatwiały podnoszenie dział przy podłączaniu do ciągnika ,załadunku amunicji . RZ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi