Kangurek Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Witajcie Właśnie zrobiłem tak jak radziliście. Byłem nawet zadowolony do momentu gdy zacząłem odklejać taśmę maskującą odlazła z kolejnymi płatami lakieru a nawet ją wypalcowałem przed naklejeniem żeby była słabsza i wraz porażka. Tak więc poddaję się z tym modelem, sklejam już go do kupy popraweczki zrobię pędzelkiem dla was mała galeryjka i oddam go dziecku do zabawy. I tak wiele się przy nim nauczyłem. Dziękuję wam bardzo za pomoc i zainteresowanie i do następnego warsztatu. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 zacząłem odklejać taśmę maskującą odlazła z kolejnymi płatami lakieru A ja wiem co to za bol, patrz moj warsztat http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=38307 A uzywalem tasm Tamiya. Od tego czasu zawsze mam obawy przed maskowaniem karoserii. Ale jak sam wspomniales najwazniejsze jest doswiadczenie i to nie zginie. Powodzenia przy kolejnych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2013 Witam Nadejszła wiekopomna chwila, skończyłem prace nad Lonestarem. Jak już wcześniej wspominałem model nie wyszedł mi do końca tak jak bym sobie tego życzył. Kłopoty z lakierowaniem i odpryskującą farbą mnie trochę przerosły ale postanowiłem go dokończyć. Sporo się przy tym modelu nauczyłem i to na pewno mi się przyda w kolejnych modelach. Serdecznie wszystkim dziękuję za zainteresowanie i pomoc przy jego budowie. Na galerię zaproszę was jak wykonam parę fotek plenerowych. Pozdrawiam i życzę samych udanych modeli w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Bardzo cieszy mnie fakt ze się jednak nie poddałeś się i postanowiłeś ukończyć Lonestara,pomijając lekką skórkę pomarańczy na lakierze to bardzo mi się podoba twoja praca jest czysto sklejone i dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi