hetzer Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Witam, Mala wariacja na temat: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio24 Napisano 9 Września 2013 Share Napisano 9 Września 2013 Co to za malowanie.? Gdzie zgubiłeś kable wysokiego napięcia .? :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hetzer Napisano 23 Września 2013 Autor Share Napisano 23 Września 2013 cholera, ktos zadal mi tu pytanie! Prawie 1k klikniec i pierwsze pytanie! trema trema xD Malowanie jednosladu generalnie wlasne... z czarnobialych fotografii ciezko bylo mi wydedukowac odpowiedni odcien, ale w opracowaniu bmw r 75 in detail, czeskiego wydawnictwa RAK, isbn 80-86416-17-8, widnieje wlasnie taki, badz zblizony kolor wersji wczesnej - stad moje malowanie. Co do wojaka to inna sprawa. To czolgista:P O slupach wogole nie pomyslalem - dodaloby to faktycznie uroku:) Nastepnym razem cos takiego zmontuje:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 24 Września 2013 Share Napisano 24 Września 2013 Nie jestem specem od figurek, ale mi się podoba. Motor też fajny, może warto by było dać jakieś obicia, ślady eksploatacji . Nawet bez tego prezentuje się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hetzer Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 kwestia tego modelu nie jest do konca jeszcze pewna - niewykluczone ze stanie sie elementem wiekszej sceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 tak jeśli mogę cokolwiek podpowiedzieć to: figurant oparty o motor a ten stoi na podnóżku w rzeczywistości taki motor na podnóżku wjechałby w ziemię jak w masło oparty gość by pojechał razem z tym motorem do tyłu sugestia zmiany podłoża pawcio pisał Ci o kablach wysokiego napięcia Nie takich do słupów przesyłowych. Miał na myśli kable zapłonowe do świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hetzer Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 tak jeśli mogę cokolwiek podpowiedzieć to:figurant oparty o motor a ten stoi na podnóżku w rzeczywistości taki motor na podnóżku wjechałby w ziemię jak w masło oparty gość by pojechał razem z tym motorem do tyłu sugestia zmiany podłoża Jesli mozna to prosze jeszcze o wyliczenie energii jaka powstanie przy upadku, bede w stanie przewidziec mozliwe uszkodzenia. Prosze zerknij na moj wczesniejszy post. pawcio pisał Ci o kablach wysokiego napięcia Nie takich do słupów przesyłowych. Miał na myśli kable zapłonowe do świec Widac jestem zwyczajnie durny bo nie zrozumialem:) Po wielu galeriach moich nie tylko plastikowych modeli jakie pokazalem na roznych forach (i watpliwego stanu moich modelarskich umiejetnosci ale mimo wszystko rozwojowych) w przeciagu paru lat i komentarzach, nasuwa mi sie jeden wniosek - jakbym nie zdetalizowal lub pomalowal to i tak komus zawsze cos bedzie nie pasowalo , czegos bedzie brakowalo, badz elementy znajda sie nie w tym miejscu co trzeba i radykalowie odrazu to skresla:) Zastanaiwa mnie jednak czemu tak jest, biorac pod uwage ze to banalnie prosty i bardzo malo zdetalizowany i stary zestaw bez zadnych super dodatkow (poza paroma koszulkami do kabli, miedzianymi kabelkiem i kawalkiem sprezyny;) Kwestia gustu? Moze. Jak narazie model wyglada tak, jak wyglada, z podnozkiem utrzymujacym go w pionie, ktory ledwo widac, bo ani wojak ani motor nie sa przyklejone do siebie ani do podloza ze wzgledu na mozliwosci pozniejszego wykorzystania zarowno maszyny jak i figury w wiekszej przygodzie modelraskiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 chwali Ci się to, że pokazałeś to co zrobiłeś. Spora odwaga. Generalnie idea taka, że to co ktoś pokazuje inni komentują i chwalą/zwracają uwagę co można poprawić żeby było lepiej. Wiadomo, że same ochy i achy ale mimo wszystko jak ktoś ma się przyczepić... ;) Mnie się podobuje;) Czekam na dalszy rozwój sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi