lkmiec Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Czołem, starałem się przeszukać forum wcześniej, żeby nie odpalać drugi raz tej samej dyskusji - mam nadzieję, że szukałem dobrze generalnie chodzi mi po głowie od dłuższej chwili to zdjęcie (źródło widoczne na foto) dawno temu znalazłem chyba opis, że są to testy w Kanadzie w ramach przetargu na nowy MBT, ale teraz jakoś nic sensownego w tym temacie mi nie wyskakuje czy ktoś z Was wie coś więcej? czy to faktycznie Kanada? w jakim malowaniu jest ten egzemplarz? może więcej foto? Pozdrawiam Ł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 W książce Osprey New Vanguard 21 Merkava MBT jest również to zdjęcie. Opisane jako czołg z 7 Brygady pancernej patrolujący granicę Izraelsko-Syryjską, niedaleko góry Hermon zimą 1981 roku. I według mnie będzie to zgodne z prawdą, tym bardziej, ze Merkawa Mk.1 nigdy nie była oferowana na eksport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi