hobiz Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Witam serdecznie . Natrafiłem na trzy rodzaje malowania pancernika Tirpitz , które znalazłem na niżej podanej stronie . Podoba mi się ten pierwszy schemat . A czy ma może ktoś z was informacje dotyczące nr farb , jakich trzeba użyć do tego pierwszego schematu ? Do tej pory robiłem samoloty , czołgi , figurki . Teraz spodobały mi się okręty . Kupiłem Tirpitza z Academy . Sposób malowania podali w fatalny sposób . Stąd czekam na jakieś konkrety co do nr farb potrzebnych do pierwszego schematu malowania . Proszę o pomoc Pozdrawiam Sławek ze Starogardu Gd http://picasaweb.google.com/112130473873806751870/Flota#5534974096768630498 Cytuj
taltos1 Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Hej, i jak idą poszukiwania, znalazłeś coś? Pozdrawiam Cytuj
hobiz Napisano 28 Lipca 2013 Autor Napisano 28 Lipca 2013 Niestety na razie nic . Pewnie trzeba będzie dopasować farby na oko - albo Pactra albo Vallejo . Pozdrawiam Cytuj
taltos1 Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Pewnie trzeba będzie dopasować farby na oko - albo Pactra albo Vallejo Ja bym tak właśnie zrobił, jasno szary, szaro niebieski, ciemno szary, ciemno zielony, piaskowy i będzie git. Pactry to raczej nie polecam jest dość marnej jakości, dobre są Tamki i Lifecolory. Model będziesz robił z blachami, czy prosto z pudła? Pozdrawiam Cytuj
hobiz Napisano 28 Lipca 2013 Autor Napisano 28 Lipca 2013 Samoloty i czołgi robiłem z blachami . Ten okręt będzie tak naprawdę pierwszy , nie licząc kiedyś zaczętego i pomalowanego krążownika "Zara" . Dlatego będzie prosto pudła . Zobaczymy co z tego wyjdzie . Cytuj
taltos1 Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 To koniecznie daj tu warsztat i zaczynaj, będę kibicował Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi