hobiz Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Witam serdecznie . Natrafiłem na trzy rodzaje malowania pancernika Tirpitz , które znalazłem na niżej podanej stronie . Podoba mi się ten pierwszy schemat . A czy ma może ktoś z was informacje dotyczące nr farb , jakich trzeba użyć do tego pierwszego schematu ? Do tej pory robiłem samoloty , czołgi , figurki . Teraz spodobały mi się okręty . Kupiłem Tirpitza z Academy . Sposób malowania podali w fatalny sposób . Stąd czekam na jakieś konkrety co do nr farb potrzebnych do pierwszego schematu malowania . Proszę o pomoc Pozdrawiam Sławek ze Starogardu Gd http://picasaweb.google.com/112130473873806751870/Flota#5534974096768630498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Hej, i jak idą poszukiwania, znalazłeś coś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hobiz Napisano 28 Lipca 2013 Autor Share Napisano 28 Lipca 2013 Niestety na razie nic . Pewnie trzeba będzie dopasować farby na oko - albo Pactra albo Vallejo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 Pewnie trzeba będzie dopasować farby na oko - albo Pactra albo Vallejo Ja bym tak właśnie zrobił, jasno szary, szaro niebieski, ciemno szary, ciemno zielony, piaskowy i będzie git. Pactry to raczej nie polecam jest dość marnej jakości, dobre są Tamki i Lifecolory. Model będziesz robił z blachami, czy prosto z pudła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hobiz Napisano 28 Lipca 2013 Autor Share Napisano 28 Lipca 2013 Samoloty i czołgi robiłem z blachami . Ten okręt będzie tak naprawdę pierwszy , nie licząc kiedyś zaczętego i pomalowanego krążownika "Zara" . Dlatego będzie prosto pudła . Zobaczymy co z tego wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lipca 2013 Share Napisano 28 Lipca 2013 To koniecznie daj tu warsztat i zaczynaj, będę kibicował Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi