Kangurek Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam Na prośbę kilku kolegów prezentuję moją koncepcję Actrosa. Miałem go nie pokazywać ale robię to jako przestrogę oraz aby inni koledzy mogli uczyć się na moich błędach. 1. Malowanie kabiny (chciałem naśladować kolegę Elefantesa i wypolerowalem kabinkę na błysk a potem poszedłem lakierem bezbarwnym z pędzelka no i się nie udało) 2. Kolory wnętrza i silnika (sam się zastanawiam co mną kierowało przy doborze kolorów?????????) Zadowolony jestem że udało mi się model skleić czysto i dokładnie najgorzej było ze spasowaniem kabiny ekwilibrystykę z zawiasami będzie widać na ostatnim zdjęciu. Dzięki temu modelowi wiele się nauczyłem szczególnie w temacie malowania. Zdjęcia na szybko zrobilem więc sorki za jakość. Do komentowania proszę podchodzić lajtowo bo kolejne modele wykonałem już duż lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) I tak jak na pędzel nie jest źle Po pierwsze, to raczej tak dużych powierzchni chyba nie opłaca się bezbarwnym z pędzelka malować. Za miękkie to na polerkę a powierzchnie gładką raczej trudno uzyskać. Po drugie - gdzieś zasłyszałem, że raczej przed bezbarwnym nic się nie poleruję (wosk!), a raczej tylko można zmatowić papierem ściernym. Polerka dopiero bezbarwnego. A wnętrze ładniusie! Pozdrawiam Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Hej Rabbit 666 Polerowałem go takim specjalnym damskim pilniczkiem do wygladzania paznokci. Jest to patent Wujka Bohuna z YT. Pomalowalem go pędzlem bo chciałem zabezpieczyć kalki, no i wyszła smarkanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 To się nie zrozumieliśmy Mi się jakoś wkuło w pamięć, że jak ktoś mówi o polerowaniu, ma na myśli pasty polerskie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dafxf1 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Myślałem, że chodzi Ci o pierwszego Mercedesa Black Edition u Wujka Bohuna. Ten pierwszy to był taki ulepiony i ledwo się trzymał, ale u ciebie to klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Wnetrze fajne, widze jednak wiele nieoszlifowanych czesci, popraw to w kolejnych modelach. Spedzenie wiecej czasu na takich detalach znacznie podnosi efekt koncowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi