AdrianW Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Witam Mam powazny problem z kalkomaniami wodnymi.Wykonałem od podstaw model,koloru czarno-oliwkowego.Zamówiłem kalkomanie w dwóch miejscach w kolorze żółtym i jasnym i ciemnym.Na białym arkuszu wyglądają zadowalająco,jednak po ich nałożeniu na model zlewają się z kolorem modelu i ledwo je widać.Jest to kwestia nasycenia tuszu na kalce.Czy ma ktos sposób jak wykonać kalkomanie w pełni kryjące,przecież można to wykonać.Nie będe zamawiał w firmach bo jest to ryzyko wysoce nie opłacale na jeden model. Dodam,że kalkomanie nakładam prawidłowo. Czy jest różnica w druku kalek w drukarce atramentowej a laserowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Problem jest w braku białego poddruku. Kalkomanie dodawane do zestawów są drukowane na dwa razy. Najpierw wszystko na biało, potem kolory. Możesz to czasem zaobserwować, bo zdarzają się przesunięcia kolorów. Biały poddruk zapewnia, że nie będzie takiego efektu jak opisany przez Ciebie. W przypadku drukowania domowym sposobem pewnym rozwiązaniem jest zakupienie białego arkusza kalkomanii i dokładne wycięcie kalki, lub namalowaniu na modelu od szablonu białego podkładu pod kalkę. Jeśli chodzi o tą kwestię, to nie ma różnicy między atramentową lub laserową - pewnie masz białego atramentu ani tonera. Polecam zamówienie kalkomanii w odpowiedniej firmie, np mf-zone. Jest drożej, nic dziwnego, ale jakość też odpowiednio wyższa, niż z domowej drukarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi