elefantes Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Kolejny w moim dorobku model, który otrzymał nowe życie... DAF 95XF wyglądający kiedyś tak: zaległ na półce dość dużą warstwą kurzu i po kąpieli w krecie został rozczłonkowany na części pierwsze i złożony na nowo. Modelik został pomalowany pędzelkiem i co ciekawe uzbrojony w silnik od Scanii i śladową część instalacji (w pudełku mamy wariant bez silnika). Kabina nie jest uchylna tak jak w przypadku pierwowzoru, ale jest zdejmowana, aby właśnie umożliwić wgląd na silnik. Jest też zdejmowany dach, aby pokazać kokpit. Ze względu na wiekowość modelu i niesamowicie rozciągnięty w czasie warsztat (od stycznia 2011 do sierpnia 2013) modelowi brakuje kilku części, które po prostu poginęły. Kabina nie zabezpieczona lakierem bezbarwnym, po 1,5 rocznej przerwie miejscami wyblakła, niestety nie mam w tej chwili farbki 55H, więc może kiedyś to malowanie jeszcze poprawię. Na chwilę obecną modelik stoi już na półce. Wszystkie fotki zrobione podczas warsztatu można obejrzeć na: http://www.fotosik.pl/u/elefantes/album/807396 pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Dafik wyszedł pierwsza klasa pomimo kilku braków w elementach,malowanko jak zwykle (według mnie) idealne.Jednak najbardziej powala mnie na kolana wnętrze jakbym patrzył na wnętrze prawdziwego Dafa pierwszorzędne odwzorowanie detali.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucker Damian Zataj Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Był problem z osadzeniem silnika w ramie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koju99 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Piękny lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Był problem z osadzeniem silnika w ramie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi