KOMIKSZ Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Witam, Chciałbym zrobić makietę polskiej bitwy z XVII wieku na historię. Będzie to moja pierwsza makieta. Niestety nie wiem jak się do niej zabrać i którą bitwę zrobić. Największy problem polega na tym że nasze główne uzbrojenie w tych czasach to husaria której za nic nie mogę znaleść w przyzwoitej cenie (30zł za 16 figurek to trochę dużo) więc odpadają słynne bitwy pod Kłuszynem, Kircholmem...itd Co radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Nabrać doświadczenia przede wszystkim, zrobienie takiej makiety nie jest proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOMIKSZ Napisano 2 Października 2013 Autor Share Napisano 2 Października 2013 Czyli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Spróbować skleić coś prostszego (diorama-2 figurki, przetestować metody kształtowania terenu itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micuk Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Witam, Co do kształtowania terenu mamy jako takie doświadczenie (robiło się takie rzeczy), sęk w tematyce. Wiadomo, iż nie jest to proste i wymaga czasu i poświęcenia, ale bez tego nawet nie zaczniemy. PS: Robię to razem z Komikszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Ile macie na to czasu? Macie jakieś doświadczenie modelarskie? (czy np. umiecie zrobić podstawkę, ukształtować ją i "obsiać" trawą?) Skoro 30zł za 16 figurek to dużo, to jakie możecie fundusze na to przeznaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi