sotter Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Takie mam pytanko. Nie mogę się odpędzić od koncepcji budowy jakiegoś torpedowca w 350, ale żeby był pod banderą Nipponu. Ze zdatnych modeli jest jedynie austrowęgierski Elster od WMM - torpedowiec typu Sperber. Ten zaś jest niezwykle podobny do wodowanego w tej samej stoczni chińskiego Fulonga, który po wojnie chińsko-japońskiej trafił do Japonii jako Fukuryu. O tak wyglądał: No i teraz sedno problemu. Czy znajdzie się jakiś szpec, który dysponuje jakimiś planami Sperber'a i tego małego japońskiego "chińczyka"? Cytuj
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Października 2013 Super Moderator Napisano 31 Października 2013 Żeby nie było, że bez odzewu - szukałem ale nic nie mam Cytuj
sotter Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 :/ dzięki za podjęcie próby. Ja wczoraj pogrzebałem w necie ale wiele nie znalazłem. Jest natomiast relacja z przeróbki Elstera na rosyjski torpedowiec z epoki. Póki co Elster niedostępny w sklepie WMM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi