Fankol Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Znalezione w sieci: http://www.panzer-modell.de/berichte/kv2/kv2.htm Dlaczego na czerwono? Szukałem podobnego sposobu na Armoramie , w Internecie malują KW "normalnie". Czy jest to pomysł autora, czy ten czerwony podkład ma jakieś znaczenie? "Zielony" jest kontrastem czerwonego, ale co tu ma "robić" kontrast? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 Podkład jest bez różnicy może być nawet różowy byle żeby farba bazowa się czegoś trzymała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted September 19, 2007 Share Posted September 19, 2007 może tu bardziej miało chodzić o kolor minii, która jest z wyglądu podobna jak podkład na tym modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fankol Posted September 20, 2007 Author Share Posted September 20, 2007 Co do "różowego" ocywiście, że tak, swoje pierwsze sdkfz-ty gruntowałem rdzawym humbrolem. Ktoś tak poradzi, ale to i tak bez znaczenia. Może zielony na czerwonym "lepiej widać"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
valpurgius Posted September 20, 2007 Share Posted September 20, 2007 Ja się skłaniam do twierdzenia, że ten czerwony to miała być minia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts