Fankol Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 Znalezione w sieci: http://www.panzer-modell.de/berichte/kv2/kv2.htm Dlaczego na czerwono? Szukałem podobnego sposobu na Armoramie , w Internecie malują KW "normalnie". Czy jest to pomysł autora, czy ten czerwony podkład ma jakieś znaczenie? "Zielony" jest kontrastem czerwonego, ale co tu ma "robić" kontrast? Cytuj
Dumo Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 Podkład jest bez różnicy może być nawet różowy byle żeby farba bazowa się czegoś trzymała. Cytuj
cruenzo Napisano 19 Września 2007 Napisano 19 Września 2007 może tu bardziej miało chodzić o kolor minii, która jest z wyglądu podobna jak podkład na tym modelu Cytuj
Fankol Napisano 20 Września 2007 Autor Napisano 20 Września 2007 Co do "różowego" ocywiście, że tak, swoje pierwsze sdkfz-ty gruntowałem rdzawym humbrolem. Ktoś tak poradzi, ale to i tak bez znaczenia. Może zielony na czerwonym "lepiej widać"? Cytuj
valpurgius Napisano 20 Września 2007 Napisano 20 Września 2007 Ja się skłaniam do twierdzenia, że ten czerwony to miała być minia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi