Fankol Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Znalezione w sieci: http://www.panzer-modell.de/berichte/kv2/kv2.htm Dlaczego na czerwono? Szukałem podobnego sposobu na Armoramie , w Internecie malują KW "normalnie". Czy jest to pomysł autora, czy ten czerwony podkład ma jakieś znaczenie? "Zielony" jest kontrastem czerwonego, ale co tu ma "robić" kontrast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 Podkład jest bez różnicy może być nawet różowy byle żeby farba bazowa się czegoś trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 19 Września 2007 Share Napisano 19 Września 2007 może tu bardziej miało chodzić o kolor minii, która jest z wyglądu podobna jak podkład na tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fankol Napisano 20 Września 2007 Autor Share Napisano 20 Września 2007 Co do "różowego" ocywiście, że tak, swoje pierwsze sdkfz-ty gruntowałem rdzawym humbrolem. Ktoś tak poradzi, ale to i tak bez znaczenia. Może zielony na czerwonym "lepiej widać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 20 Września 2007 Share Napisano 20 Września 2007 Ja się skłaniam do twierdzenia, że ten czerwony to miała być minia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi