Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to ja pierwszy. R8 to jeden z moich ulubionych samochodów. Jak pisałeś, jesteś początkującym modelarzem. Widać trochę niedomalowań i proszę, abyś następnym razem wstawił zdjęcia a nie linki.

Napisano

Ogólnie mi się podoba, jakbyś popracował nad czystością złożenia, uważał na ilość pakowanego kleju (znaczy paćkać to można i tubkę na element, byle by nie wylewało się tam, gdzie nie powinno), było by ekstra

Tylny zderzak to tragedia... Ni to przyciąć, ni to zgiąć w gorącej wodzie. Tu się Revell nie popisał. Ogólnie ten zestaw Revella wydaje się, jakby wypraska innego koloru była przez kogoś innego projektowana (czytaj: szare nie pasuje do czerwonego). Pewnie sam tego doświadczyłeś.

Czy model jest lakierowany i ewentualnie polerowany? Znaczy, wiem, że jest malowany (kasta), bo zderzak tylny jest w szarych wypraskach... Ale zapytać zawsze można

Po pierwsze - z kolejnym modelem zakładasz warsztat. Rady nie bieżąco, motywacja, ochrzan itp. to i efekty nieporównywalnie będą lepsze. yoda-plz.png?1A z mojej strony praca domowa na dzisiaj - poczytaj o robieniu linii podziału, bo dzięki nim model nie będzie się wydawał zabawkowy. Zastosujesz sobie to w kolejnym modelu. Moim zdaniem tutaj już nie warto (może mnie za to będą linczować) - z autopsji wiem, jedną rzecz się zrobi, to się 2 kolejne popsuje. Dlatego wolę zapamiętać błędy i nie powtarzać ich w kolejnym modelu, niż na tym etapie ryzykować popsucie czegoś.

Pozdrawiam

Napisano
Ogólnie mi się podoba, jakbyś popracował nad czystością złożenia, uważał na ilość pakowanego kleju (znaczy paćkać to można i tubkę na element, byle by nie wylewało się tam, gdzie nie powinno), było by ekstra

Tylny zderzak to tragedia... Ni to przyciąć, ni to zgiąć w gorącej wodzie. Tu się Revell nie popisał. Ogólnie ten zestaw Revella wydaje się, jakby wypraska innego koloru była przez kogoś innego projektowana (czytaj: szare nie pasuje do czerwonego). Pewnie sam tego doświadczyłeś.

Czy model jest lakierowany i ewentualnie polerowany? Znaczy, wiem, że jest malowany (kasta), bo zderzak tylny jest w szarych wypraskach... Ale zapytać zawsze można

Po pierwsze - z kolejnym modelem zakładasz warsztat. Rady nie bieżąco, motywacja, ochrzan itp. to i efekty nieporównywalnie będą lepsze. yoda-plz.png?1A z mojej strony praca domowa na dzisiaj - poczytaj o robieniu linii podziału, bo dzięki nim model nie będzie się wydawał zabawkowy. Zastosujesz sobie to w kolejnym modelu. Moim zdaniem tutaj już nie warto (może mnie za to będą linczować) - z autopsji wiem, jedną rzecz się zrobi, to się 2 kolejne popsuje. Dlatego wolę zapamiętać błędy i nie powtarzać ich w kolejnym modelu, niż na tym etapie ryzykować popsucie czegoś.

Pozdrawiam

Dzięki za porady i napewno z nich skorzystam

Co do samego mmodelu nie jest lakierowany ale bardzo starannie przezmnie wypolerowany. Z tym tylnym zderzakiem to jest tak jak mówisz , po pierwsze kto wkłada tak znaczący element samochodu w inny kolor (chyba że ktoś naprawdę nastawia się na lakierowanie ) sprawowanie elementu też jest fatalne. Wiem gdzie popełniłem błąd z klejem (i napewno się poprawie) chodzi ci pewnie o światła i właśnie ten tylny zderzak . Poprawilem go i zrobiłem co się dało(jutro dam zdjęcia)

Dzięki za to ze tyle napisałeś z następnym modelem będzie warsztat.

spory za błędy (pisałem z tableta)

Napisano

Clearfix potrafi zostawić ślady na lakierze, szczególnie przy zdrapywaniu Polecałbym raczej Micro Kristal Klear z Microscale. Z tym można działać bez żadnych obaw. No i wolno schnie.

• 4 months later...
Napisano

Na ogólna skalę. to model wygląda nawet nawet, ale jeśli jesteś początkującym, to naprawdę szacun.