miki rempejcz. Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Przedstawiam wam kolejny złożony przeze mnie model w skali 1:24 ;) Wybór padł na Dafa XF95 od Italki. Składało mi się go dosyć przyjemnie, chociaż włożenie wnętrza do kabiny było dosyć ciężkie i zrobiło trochę szkód za kabiną przy owiewkach. Zapraszam do oceniania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 wszystko pieknie ale w zyciu nie widzialem tak wystajacych piast tylnej osi- to jakas hybryda piast Scanii i zwolnic z FAD. Poza tym spoko. A jeszcze jedno-czarny zbiornik paliwa, z tego co widze wnioskuje, ze jest to zbiornik 1200 litrow a te generalnie byly i sa robione z aluminium i nie malowane na kolor ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Wszystko ładnie pomalowane i wykończone, ostatnia fotka jak prawdziwy. Ale wydaje mi się, że przód jest lekko pochylony do przodu a tylne nadkola są krzywo przyklejone. Popraw to i będzie malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki rempejcz. Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Witajcie. Piasty to 100% wytwór italerii, ja je tylko malowałem ;) Co do tylnego błotnika, jest krzywy bo przypadkowo go ułamałem a po przyklejeniu nie chce trzymać pionu (jak stoi w gablocie to wkładam pod niego kawałek plastiku i wszystko jest ok). Kabina nie jest przyklejona, więc to kwestia jej dociśnięcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Kabina nie jest przyklejona ale ja swego czasu miałem taki sam problem ze starym modelem Italeri mercedes Benz SK. Pomogło podpiłowanie tylnych podpór, kabina do dziś stoi tak jak powinna. Ta sprawia wrażenie jakby się miała za chwile otworzyć. I siodło, choć fajnie maźnięte to ma za duży kąt opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 MasterJanek gdzie tu jest wszystko ładnie pomalowane i wykonczone? Lakier jest jak półmat.Duzo niedoróbek i niedokładnie wykonczonych rzeczy.Mam wrazenie ze model był robiony na szybko. Musisz sie jeszcze przyłozyc do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Generalnie fachowcem nie jestem ale jak na moje model w ogóle nie był polakierowany. Wykończeń tez sporo mu brak ale...skoro włąściciela cieszy to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi