Skocz do zawartości

Iveco Stralis fiorano-Ferrari

balcers

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...

powoli nabiera nie jest to może tempo jakie bym chciał ale jednak nikt nigdzie nie goni łączenia na baku oszlifowałem i na żywo tego tak nie widać, nawet palcem nie idzie wyczuć a jeszcze jak dam podkład to będzie idealnie.Martwi mnie tylko to ze z wypraski gdzieś mi wypadła skrzynka na akumulatory,która jest nad tłumikiem i nie wiem z czego ją dorobić,próbowałem od Scanii ale nie za bardzo pasuje(mało estetyczny wygląd)

Skrzynka na akumulatory jest bardzo prosta do zrobienia, potrzebujesz tylko kawalek polistyrenu o grubosci 1,5mm, Nawet byloby lepiej, poniewaz ta czesc z Italki jest i tak pusta od spodu - smieszne rozwiazanie jak na taki kit.

• 4 weeks later...

witam po długiej przerwie rama została pomalowana w kolor czarny mat,a także dokończyłem koła, pozostało mi tylko opony przeszlifować papierkiem aby wyglądały trochę realniej.Do ramy doszło trochę elementów czyli zbiornik na ad-blue,koło zapasowe oraz puszka na akumulatory którą zgubiłem więc oryginalną zastąpiłem skrzynką ze Starszej Scanii (niektórzy powiedzą ze nie jest to zgodne z oryginałem,ale mnie to nie przeszkadza )

f8d4790e03eb4828med.jpg

c12145d59ebbe37bmed.jpg

8c339cc9d96a7197med.jpg

do ramy brakuje jeszcze zbiornika ponieważ moczy się w dotcie gdyż po nałożeniu srebrnej bazy farba mi sie z ważyła .Ponad to popracowałem trochę przy silniku,blok silnika został pomalowany farbą z palety Daewoo nie jest to zwykła srebrzanka lecz posiada lekki odcień grafitu.Blok silnika jest w czarnym macie a miska olejowa pomalowana jest humbrolem black semi gloss,przy silniku zostaje dokleić kilka przewodów i węży i będzie gotowy.

Zakupiłem również farbkę na siedzenia jest to Pactra A 122 cobalt blue Matt

a05bf051eb3b7366med.jpg

fotele jeszcze nie skończone,dojdą jeszcze detale w kolorze czarnym lub szary,ale to jeszcze musze przemyśleć

A ja nadal obstwawiał bym beżową skórę jako tapicerkę ... ;)

Popieram

• 2 weeks later...

tylko ze nie jestem pewien czy do żółtego lakieru beżowe wnętrze będzie pasowało?a może doradzcie jaki numer farbki by był najlepszy najlepiej humbrol chyba ze jakiejś innej firmy są lepsze?bo nie chciałbym w ciemno kupować

• 1 month later...

zdecydowałem ze wnętrze będzie w odcieniach szarości tylko mam prośbę czy moglibyście mi doradzić w kwestii jakie numery farbki wybrać najlepiej humbrola