MeliusManu Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Przeanalizuj sobie dokładnie kwestię tapicerki na fotelach. Sądzę, że nawiązując do ferrari zastosowano by raczej skórę nie welur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 witam po dość długiej nieobecności coś tam ulepiłem,narazie nie jest tego wiele no i narazie nie wygląda to zbyt efektownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Widze, ze model nabiera powoli ksztaltow . Oszlifuj laczenia na baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 powoli nabiera nie jest to może tempo jakie bym chciał ale jednak nikt nigdzie nie goni łączenia na baku oszlifowałem i na żywo tego tak nie widać, nawet palcem nie idzie wyczuć a jeszcze jak dam podkład to będzie idealnie.Martwi mnie tylko to ze z wypraski gdzieś mi wypadła skrzynka na akumulatory,która jest nad tłumikiem i nie wiem z czego ją dorobić,próbowałem od Scanii ale nie za bardzo pasuje(mało estetyczny wygląd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Skrzynka na akumulatory jest bardzo prosta do zrobienia, potrzebujesz tylko kawalek polistyrenu o grubosci 1,5mm, Nawet byloby lepiej, poniewaz ta czesc z Italki jest i tak pusta od spodu - smieszne rozwiazanie jak na taki kit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 witam po długiej przerwie rama została pomalowana w kolor czarny mat,a także dokończyłem koła, pozostało mi tylko opony przeszlifować papierkiem aby wyglądały trochę realniej.Do ramy doszło trochę elementów czyli zbiornik na ad-blue,koło zapasowe oraz puszka na akumulatory którą zgubiłem więc oryginalną zastąpiłem skrzynką ze Starszej Scanii (niektórzy powiedzą ze nie jest to zgodne z oryginałem,ale mnie to nie przeszkadza ) do ramy brakuje jeszcze zbiornika ponieważ moczy się w dotcie gdyż po nałożeniu srebrnej bazy farba mi sie z ważyła .Ponad to popracowałem trochę przy silniku,blok silnika został pomalowany farbą z palety Daewoo nie jest to zwykła srebrzanka lecz posiada lekki odcień grafitu.Blok silnika jest w czarnym macie a miska olejowa pomalowana jest humbrolem black semi gloss,przy silniku zostaje dokleić kilka przewodów i węży i będzie gotowy. Zakupiłem również farbkę na siedzenia jest to Pactra A 122 cobalt blue Matt fotele jeszcze nie skończone,dojdą jeszcze detale w kolorze czarnym lub szary,ale to jeszcze musze przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 A ja nadal obstwawiał bym beżową skórę jako tapicerkę ... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 A ja nadal obstwawiał bym beżową skórę jako tapicerkę ... ;) Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 tylko ze nie jestem pewien czy do żółtego lakieru beżowe wnętrze będzie pasowało?a może doradzcie jaki numer farbki by był najlepszy najlepiej humbrol chyba ze jakiejś innej firmy są lepsze?bo nie chciałbym w ciemno kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 To moze szare wnetrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 5 Lutego 2014 Autor Share Napisano 5 Lutego 2014 no własnie też bardziej bym sie skłaniał ku szaremu np.jakieś dwa różne odcienie i do tego jakieś czarne detale i by było chyba ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziktrans Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 no własnie też bardziej bym sie skłaniał ku szaremu np.jakieś dwa różne odcienie i do tego jakieś czarne detale i by było chyba ok Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 zdecydowałem ze wnętrze będzie w odcieniach szarości tylko mam prośbę czy moglibyście mi doradzić w kwestii jakie numery farbki wybrać najlepiej humbrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi