smoker Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Konstrukcja małego złośliwego pojazdu prawie skończona, zestaw jest bardzo przyjemny w składaniu. Nie mogę znaleść ciekawego wzoru do pomalowania dla późnego hetzera, czy wychodziły z fabryki całe w dunkelgeb ? jedyna koncepcja jaka mi przychodzi na myśl to cały zółty z zimowym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 One chyba do samego końca były w kamuflażu. Te ostatnie jak się nie mylę z wykorzystaniem Czechosłowackich farb. A co do samego wzoru kamuflażu to było tego sporo wystarczy poszperać w sieci albo kupić jakąś publikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Ładny, mały brzydal ;) czekam na to co lubię najbardziej w modelach - malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 19 Listopada 2013 Autor Share Napisano 19 Listopada 2013 Takie wzory znalazłem http://www.a2zeemodels.co.uk/ekmps/shops/a2zeemodels/images/hetzer-late-4348-p.jpg ,nr 5 chciałbym pomalować. Czy tak będzie poprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 ....późnego hetzera, czy wychodziły z fabryki całe w dunkelgeb ? Nie. Zawsze były w kamuflażu. Wystarczy poszukać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 19 Listopada 2013 Autor Share Napisano 19 Listopada 2013 Kolor bazowy położony, strasznie mi aero pluło, jak tego unikać, czyszcze co 10 kilka minut aero a itak mi narzygać lubi. Jutro spróbuje takie kamo zrobić jak na tym zdjęciu z fabryki przy pomocy masy patafix. I takie zapytanie ,ile otworów powinny mieć koła napinające, bo w zestawie są 3 rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vis13 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 ile otworów powinny mieć koła napinające, bo w zestawie są 3 rodzaje. Ogólna zasada - oczywiście są wyjątki - im późniejsza produkcja tym mniej otworów ulgowych w kołach napinających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 21 Listopada 2013 Autor Share Napisano 21 Listopada 2013 Takie coś mi wyszło, nie bardzo jak na tych zdjęciach ale chyba tk zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Wygląda nawet fajnie jest parę niedoróbek ale po kolejnych zabiegach powinno być ok. Planujesz jakieś filtry ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Napewno dam filtr z miga do tritonal camo. Jakiego koloru powinny być wnętrza włazów ,białe czy w minii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Fakt, idealnie nie jest, wokół piaskowego jakby brązowe obwódki, ale wiesz co? Moim zdaniem choć nie jest teraz "historyczny", to wygląda naprawdę ciekawie, oryginalnie Nie wiem czy to efekt kompresji zdjęcia czy po prostu tak jest, ale ten zielony jest jakiś kropkowany, ale jeśli to tak na żywo to filtry powinny to przykryć. A co do zdjęć rób z dalszej odległości na większym przybliżeniu, no i postaraj się o lepsze oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 23 Listopada 2013 Autor Share Napisano 23 Listopada 2013 Model się kąpie, za dużo baboli wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi