Skocz do zawartości

Spitfire mkVc Special Hobby 1:48

hardy1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dłubię sobie ostatnio takiego Spita model ma docelowo przedstawiać maszynę amerykańskiego asa 185 dywizjonu sergeanta Claudea Weavera.

Vc-1.jpg

spit-x.jpg

A oto zdjęcia tego co udało mi się do tej pory zrobić:

IMG_4338.jpg

IMG_4337.jpg

IMG_4325.jpg

IMG_4324.jpg

f1a9d838-241b-47f6-b550-c13a565715cd.jpg

No to git. Spitfajerów nigdy za dużo. Tym bardziej, że w rzadkim malowaniu.

Jak ze składalnością tego cuda było?

Moim zdaniem składalność dość dobra, a porównójąc np. do IŁ-10 tego producenta to wręcz rewelacyjna

Kurde dopiero na zdjęciach zauważyłem że nie wkleiłem wnęk podwozia głównego nie pozostaje więc nic innego jak wykonać go w konfiguracji po awaryjnym lądowaniu tak jak na fotografii archiwalnej, ale babol na dzień dobry

Pozdrawiam

dopiero na zdjęciach zauważyłem że nie wkleiłem wnęk podwozia głównego

Sklejałeś z zamkniętymi oczami?

Jak nie zamierzasz rozklejać to maluj, w oczy rzucać się tak bardzo nie będzie.

Mam dwie sztuki i jeden też będzie zapewne maltańczyk.

dopiero na zdjęciach zauważyłem że nie wkleiłem wnęk podwozia głównego nie pozostaje więc nic innego jak wykonać go w konfiguracji po awaryjnym lądowaniu

A może lepiej w locie? I na ładnej podstawce? tak właśnie robię Mustanga III właśnie a po nim Messera 109 i kolejnego mojego Spita

dopiero na zdjęciach zauważyłem że nie wkleiłem wnęk podwozia głównego

Sklejałeś z zamkniętymi oczami?

Jak nie zamierzasz rozklejać to maluj, w oczy rzucać się tak bardzo nie będzie.

Mam dwie sztuki i jeden też będzie zapewne maltańczyk.

tak jakby:) nad ranem oczy same już się zamykają:)

dopiero na zdjęciach zauważyłem że nie wkleiłem wnęk podwozia głównego nie pozostaje więc nic innego jak wykonać go w konfiguracji po awaryjnym lądowaniu

A może lepiej w locie? I na ładnej podstawce? tak właśnie robię Mustanga III właśnie a po nim Messera 109 i kolejnego mojego Spita

zdecydowałem że jakoś przeboleję ten brak wnęk i spit będzie w konfiguracji przedstartowej.

Zamówiłem do niego działka z RB i nową owiewkę także chwilowo spit trafił do poczekalni.

Pozdrawiam