Qubek Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Witam. Jestem nowy na forum i właśnie wracam do modelarstwa Mam parę pytań odnośnie prac które zaczną nad tym modelem. Od modelarstwa miałem około 3 lat przerwy więc nie jest mi to obcy temat ale też wiele rzeczy muszę sobie przypomnieć . Oto moje pytania: 1. Czy do pomalowania karoserii można użyć zwykłego sprayu w puszce? 2. Jakie macie sposoby nabłyszczania plastiku? 3. Może ktoś sklejał już ten model jakie konfiguracje kolorów macie do zaproponowania dodam że wybieram wersje tą sportową (rajdową)? 4. Czy na pomalowany element mogę kłaść kalkę? 5. Pytanie do ogółu modeli związanych z motoryzacją współczesną: Jakie macie podstawowe kolory farb niezbędne do każdego modelu tego typu? Już pisałem w dziale "samochody cywilne" ale ten dział chyba jest bardziej odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 1. Tak jak najbardziej, motip, tamiya itp 2. Większość robi polerke. Jest tutek na forum jak to ładnie wykonać . 3. - 4. Oczywiście że możesz nanieść kalki (jak wyschnie oczywiście ). 5. Cleary - czerwony i pomarańcz do świateł. Przyda się także czarny matt, jakaś srebrna farbka i reszta no to zależy jaką kolorystykę wybierzesz . Myślę, że troszkę pomogłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qubek Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 No dzięki zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi