kornik_69 Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Witam Wszystkich Przed wakacjami rozpocząłem prace nad budową Forda Mustanga Fastback rocznik 1965. To mój debiut w tym dziale, dlatego będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady i słowa krytyki ze strony cywilnych fachowców 8-) Prace ze względu na brak czasu i lekkiego lenia nie posunęły się na razie zbyt daleko. Pierwsze fotostory: Obrobiona i wypolerowana karoseria z delikatnie pogłębionymi liniami podziału Podwozie Wkrótce kolejna część relacji i więcej zdjęć Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rubid Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Jak narazie mało jest do oceniania Jednak podwozie patrząc na te fotki jest naprawde ok zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeeeek Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 jak dla mnie wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 A powiedz jakiej to firmy model i w jakiej cenie? Jak skończę robić te co mam to bym sobie go zakupił. Siadam w pierwszym rzędzie i czekam z niecierpliwością na kolejne odsłony z prac nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Mam pytanie to Revell Monogram stary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Września 2007 Autor Share Napisano 28 Września 2007 Tak to niestety stary Revell/Monogram z tym, że w nowym opakowaniu wydanym na 40-lecie Mustanga. Zakupiłem go gdyż ten właśnie wariant robi tylko ta firma (AMT ma inne modele). kupiłem go na niemieckim E-bay'u za 20 euro. Odwzorowany jest nieźle, jednakże wymaga sporej obróbki (szczególnie karoseria). Niezbyt ciekawie odwzorowano okolice zderzaków,które już przyprawiają mnie o dreszcze... Jeśli ktoś chce zbudować dokładnie ten wariant to nie ma wyjścia. Jeśli jednak chce jakiegokolwiek klasycznego Mustanga,to niech lepiej poszuka innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Września 2007 Share Napisano 28 Września 2007 Pamiętam ten model, szlifowania jest rzeczywiście sporo ale końcowy efekt tej fury jest zadowalający szczególnie postawiony na felgach chromowanych 18'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Października 2007 Autor Share Napisano 12 Października 2007 Prawie zakończyłem prace nad silnikiem. Teraz czas na wykończenie wnętrza. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Października 2007 Share Napisano 12 Października 2007 no silnik wyglada fajnie ale czy czarny kolor nie powinien byc matowy? dla mnie za bardzo sie swieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 13 Października 2007 Autor Share Napisano 13 Października 2007 W instrukcji jak i na części posiadanych przeze mnie fotek mam obudowę silnika w barwie semi gloss i gloss. Dlatego też tak właśnie go wykonałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Dość dawno nie uzupełniałem swojej relacji, wrzucam więc kilka fotek karoserii przed polerką ...i foto wnętrza Teraz Mustang jest już po polerce filcem i pastami. Czeka na dodanie ostanich szczegółów i złożenie do kupy. Coraz bardziej zaczynam się przekonywać, że cywilki raczej nie są dla mnie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 Zapraszam do galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=7668&highlight= Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi