Skocz do zawartości

Fw-190 A-8/R2 Łykenodwy Eddy

gryzu

Rekomendowane odpowiedzi

W celu wyżycia się przed innymi projektami i w oczekiwaniu na tajemnicze przesyłki zakupiłem na poświątecznej wyprzedaży takiego oto strucla.

Malowanie pudełkowe tzn. Wilhelm Moritz z IV/JG3, Memmingen, Niemcy, Lipiec 1944r.

f04c2f73ed836475.jpg

Z instrukcji dołączonej do zestawu

Zestaw znany z licznych relacji z czasów ukazania się pierwszego zestawu. Da się poskładać jak klocki

fad3fa5ebc0e7d5f.jpg

Udało mi się uniknąć szpar przy pokrywach skrzydłowych km"ów i okapotowanie silnika bardzo ładnie schodzi się z kadłubem.

Kontrowersyjne wydawać się może przyklejenie karabinów kadłubowych do pokryw, ale z wcześniejszych przymiarek doszedłem do wniosku że tak też będzie dobrze

W kabinie nie ma szału, na tyle ile dałem rady to poszalałem na tych płaskorzeźbach bez większego brudzenia i takich tam. Kabina będzie zamknięta.

db948642ac74acd2.jpg

Silnik poskładany z lekkim łoszem dla wścibskiego oka w przyszłości dopatrującego przez wentylator co za nim jest

6f5478c90b4f947d.jpg

Okapotowanie silnika bardzo ładnie spasowane, wstępnie włożony silnik i przyłożony kołpak. Bardzo dobrej jakości kalki, spiralka świetnie się ułożyła. Po lakierze wygląda jak malowana od szablonów.

Duży plus za kalki Element poniżej do prawidłowego mocowania rur wydechowych planuje wykorzystać do poprawnego wklejenia silnika.

debf6a9f070a6396.jpg

Zdjęcie grupowe, ukazujące rozmach i postęp w warsztacie

7a189067a6ff924a.jpg

• 2 weeks later...

Gładkie koła chciałem pogrubić wojtkową metodą, ale mi nie wyszło spróbuję coś z tym jeszcze zrobić tymczasem będą bieżnikowane...

O mały włos, a miałbym ze statecznikiem przygodę na zdjęciach widać przejaśnienia na stateczniku to distal którym posiłkowałem się aby wzmacniając ściankę jeszcze wytrasować linie i będzie pinknie

af551900715e3db2.jpg

Wash we wnękach schnie, jak wyschnie to jeszcze dodam przetarcia i obicia

a44a10ae2c9350f5.jpg

f1541b4afa6a693e.jpg