Peter_D Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Cześć. Niestety gdzieś zgubiłem buteleczkę z Maskolem i zastanawiam się teraz czym można go zastąpić by uzyskać podobny efekt. Chodzi o efekt obdrapań. Miałem plan by na podkład nałożyć delikatną warstwę maskolu za pomocą igły i następnie pomalować kolorem docelowym. Teraz pytanie, czy bawić się w drapanie przy okazji zaryzykować warstwę podkładu czy jest może jakiś inny sposób na zastąpienie Maskolu? Teraz sobie pomyślałem, że może mąka z wodą dałaby podobny efekt. Później tylko zmycie ciepłą wodą i po problemie P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 A próbowałeś kiedyś metody z solą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Próbować nie próbowałem, ale obawiam się, że krawędzie będą bardzo poszarpane. Zbyt nieregularne w porównaniu z efektem jaki mógłbym uzyskać maskolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 A co to za odrapania, które są okrągłe? Ostrość krawędzi w metodzie na sól zależy od tego ile dasz wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi