lolek261 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 http://allegro.pl/aerograf-tg203-z-dysza-0-3-0-2-mini-kompresor-4bar-i3823012092.html Witam! Mam zamiar kupić aerograf i kompresor. czy taki zestaw na początek będzie ok? mam farby emalie Humbrol, czy będą sie nadawały po rozcieńczeniu ? czy tylko są do pędzelka raczej. Prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Mam taki sam aerograf tylko model K180k,na początek ci wystarczy ale daruj sobie taki kompresor!Ogólnie unikaj kupna takich zestawów bo zawsze dadzą coś badziewnego co nikt nie kupuje.Kup sobie kompresor z butlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 A używałeś tego kompresora? Wygląda zupełnie jak MAR. Ja odwrotnie! Odradzałbym zakup aerografu prezentowanego na aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek261 Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 To co kupić za 300 zł na początek? Hellp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valleyo84 Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Wstrzymaj się i dozbieraj kasy - kup aerek EW-770 i kompresorek Mar 3 000 - sprzęt nie z najwyższej półki ale też nie są to jakieś śmieci...Nie jest wykluczone,iż w trakcie zbierania kasy ktoś na forum będzie chciał sprzedać któryś z tych sprzętów jako używany za uczciwą cenę... Lepiej cierpliwie poczekaj i kup coś co Cię na "dzień dobry" nie zrazi do psikawek...Takie moje skromne zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Wstrzymaj się i dozbieraj kasy - kup aerek EW-770 i kompresorek Mar 3 000 - sprzęt nie z najwyższej półki ale też nie są to jakieś śmieci...Nie jest wykluczone,iż w trakcie zbierania kasy ktoś na forum będzie chciał sprzedać któryś z tych sprzętów jako używany za uczciwą cenę... Lepiej cierpliwie poczekaj i kup coś co Cię na "dzień dobry" nie zrazi do psikawek...Takie moje skromne zdanie... Ale przecież kompresor na tym zdjęciu to wypisz, wymaluj Mar. a EW 770 to włąściwie to samo co tg203. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valleyo84 Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Fakt, zgodzę się co do aerka... Przyznaję rację jednak kompresor z gwarancją w Polsce a coś co wygląda jak MAR to jednak różnica - miałem kompresorek MAR i z serwisem nie było problemów najmniejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 A używałeś tego kompresora? Wygląda zupełnie jak MAR. Ja odwrotnie! Odradzałbym zakup aerografu prezentowanego na aukcji. Tak mam taki kompresor ale z butlą 3l i jest problem z regulacja ciśnienia na reduktorze do tego odwadniacz który nic nie daje i automat z różnicą 1bara (na naklejce start 3bary a stop 4bary w praktyce stop jest na 2 barach i po 50 sekundach malowania start) TRAGEDIA! Dlatego odradzam kupno,to jest to samo tylko bez zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi